Calatoriile ‘Bleisure’ – o noua tendinta in turism

wang-xi-RTrZvGlvlQc-unsplash

Calatoriile in interes de afaceri sunt un segment din ce in ce mai dezvoltat pe piata turismului, existand deja numeroase agentii ce ofera pachete turistice si servicii corporate travel.

In schimb, se pare ca o noua tendinta prinde din ce in ce mai mult contur pe piata, si anume, calatoriile ‘2 in 1’ cum am spune noi, romanii, adica si de business, dar si de leisure – asa numitele ‘Bleisure Trips’.

Un raport nou oferit de BridgeStreet ne ofera o viziune pe larg a acestei noi tendinte.

Raportul este facut pe baza unui sondaj la care au participat 640 de persoane de pe toate continentele.
Am sa incep prin a-ti oferi cateva date despre cei care au participat la sondaj:

Intervalul de varsta dominant este de 45-54 ani, acest lucru fiind de asteptat avand in vedere ca media de varsta a celor ce calatoresc in interes de afaceri este de 45,9 ani (source US Travel Association). Cu toate acestea, cei de la BridgeStreet au remarcat un numar mare de respondenti cu varste cuprinse intre 25-34 de ani sau asa numitii ‘Millenials’ – generatia de digital natives.

Continui prezentandu-ti rezultatele studiului:

  • Majoritatea calatoriilor anuale sunt pe leisure, cele de business fiind doar 30% sau mai putin din numarul total al calatoriilor
  • 83% dintre respondenti aleg ca in calatoriile de afaceri sa si exploreze orasul in care se afla
  •  6 din 10 turisti sunt plecati in calatorii de afaceri minim 10 zile dintr-un an, iar 2-3 din cei 10 sunt plecati mai mult de 60 de zile
  • Majoritatea respondentilor au fost in calatorii ‘bleisure’ (60%), unii dintre acestia (30%) chiar si-au prelungit calatoria cu 2 zile de vacanta
  • Cele mai populare activitati in calatoriile ‘bleisure’ sunt: explorarea zonei, cina la restaurante cu specific local si activitati culturale.
  • 96% dintre cei care au raspuns sunt incantati de faptul ca-si largesc cunostintele cultural in aceste calatorii, de aici si motivul acestui tip de calatorii – dorinta de a calatori si de a-si largi cunostintele prin diverse experiente cultural
  • Mai mult de jumatate din cei care au raspuns (54%) au spus ca merg in aceste calatorii si cu membri ai familiei sau cu partenerul/partenera

Este de asemenea important de mentionat ca majoritatea respindentilor considera ca isi duc la bun sfarsit indatoririle de serviciu mult mai eficient datorita faptului ca adauga aceasta latura leisure calatoriilor de business.
In multe tari termenul ‘bleisure travel’ a devenit deja un stil de viata al celor ce calatoresc in interes de afaceri. Asa cum turistii de leisure lucreaza chiar daca sunt in vacanta (isi iau telefonul si laptop-ul cu ei in vacanta), calatorii de business isi adauga cateva zile libere in calatoriile pe care le fac.

Aceasta dorinta de calatorii ‘bleisure’ luand amploare in randul angajatilor, companiile au inceput sa imbatiseze acest concept din ce in ce mai mult, fiindca este de asemenea benefic si pentru ei, angajatii fiind mai productivi si avand o atitudine mai pozitiva in legatura cu job-ul pe care-l au.

Companiile din turism trebuie, astfel, sa reconsidere pachetele pe care le ofera si sa incerce sa vina cu un mix business-leisure pentru a avea succes pe acest segment de calatorii business & leisure.

Gasesti aici raportul in original.

Credit foto: unsplash.com

Tags: agent de turismspecialisti in turism

Leave a Reply