Studentii calatori – un segment ce nu trebuie neglijat

kyle-glenn-nXt5HtLmlgE-unsplash

Stiai ca in ziua de azi turistii studenti reprezinta 1/5 din numarul total al turistilor?

Acestia reprezinta o nisa foarte interesanta in domeniul turismului, cautand mai ales sa experimenteze in calatoriile lor mai mult decat a petrece in diverse cluburi. Faptul ca la nivel mondial aproximativ 20% dintre turisti sunt studenti reprezinta o afacere ce trebuie luata din ce in ce mai in serios.

Un nou raport facut de Skift pe aceasta tema, ne dezvaluie lucruri foarte interesante. Ti le rezum in randurile de mai jos.
Noile studii inlatura vechea conceptie cum ca studentii calatoresc pentru a petrece, acestia calatoresc acum cu un scop si tind sa stea din ce in ce mai mult in locul pe care il viziteaza.

Tinerii calatori se diferentiaza de cei mai in varsta, acestia dorindu-si sa participe la diverse activitati de voluntariat sau de studiu in zona pe care o viziteaza sau chiar sa si lucreze acolo. Astfel, reusesc sa si viziteze noi locuri, dar sa se si intoarca acasa cu experiente de lucru ce constituie un plus pentru viitoarea cariera. Pentru a intelege mai bine comportamentul studentilor in calatorii trebuie sa analizam mai bine hobby-urile, dar si ceea ce studiaza, destinatia pe care au ales-o si ce aleg sa faca acolo.

Tinerii calatoresc din ce in ce mai mult pentru a-si imbunatati abilitatile lingvistice,pentru autenticiate si pentru a trai noi experiente nu ca simpli vizitatori ai unei locatii, ci chiar ca localnici pentru o anumita perioada de timp.

student traveler

Foto Skift

Trebuie de asemenea sa luam in considerare faptul ca studentii calatori de acum, vor fi afaceristii de maine ce vor calatori in interes de serviciu. China este tara care a inceput deja sa promoveze turismul in randul studentilor.
In plus, a fost demonstrat ca studentii calatori descopera locuri noi ce poate nu pareau atat de atractive inainte si, povestind in mediul online despre experientele petrecute acolo cresc atractivitatea acelor zone.

De la 15% din turismul global in anii ’90, la 20% in anii 2000, numarul studentilor calatori este asteptat sa creasca la 25% din turismul global in viitorul apropiat.

In continuare voi puncta cateva din tendintele de baza in turismul studentesc in viitor:

  • Mediul online va fi din ce in ce mai folosit. Studentii sunt deja dependenti de tehnologie asa ca pe viitor trebuie sa ne asteptam ca acestia sa conduca la inlocuirea experientelor offline cu cele online – vor cumpara online, se vor interesa de destinatii online, vor face rezervari online.
  • Tinerii de astazi imbatranesc si ei. De aici si investitiile facute de marii jucatori de pe piata pe acest segment reprezentat de afaceristii si familistii ce vor calatori “maine”.
  • Tiparele de calatorie si destinatiile se vor schimba. Studentii de azi cauta in mod constant experiente globale, calatorind astfel in toate colturile lumii. Ceea ce considera acum aventuros va fi in scurt timp ceva comun, iar acestia vor cauta alte si alte experiente.
  •  Experientele vor lua locul obiectivelor turistice locale. Studentii vor calatori pentru experiente unice si autentice care le vor grabi dezolvarea personala si profesionala. Si angajatorii de astazi sunt interesati de experiente globale, de aceea turismul in scopuri de voluntariat, de aventura sau educationale va fi intr-o continua crestere.
  • Populatia tanara va fi online. Foarte multe natiuni cum ar fi Japonia, Vietnam sau Thailanda au grupuri mari de tineri ce au patruns deja in mediul online. Cand spun online ma refer online pe laptop-uri, pe telefoane, dar si online calatorind in jurul lumii.
  • Consumatorii vor fi din ce in ce mai informati. Brand-urile care nu vor reusi sa tina pasul cu cerintele din ce in ce mai exigente ale clasei tinere vor fi sortite esecului. Oamenii sunt din ce in ce mai pasionati de tehnolgie si se asteapta ca aplicatia preferata sa functioneze, cautand mereu un brand carora sa ii fie loiali.
  • Costurile in domeniul educatiei sunt din ce in ce mai mari. Tinerii platesc din ce in ce mai mult pentru educatie in ciuda faptului ca salariile au ramas neschimbate. Potrivit raportului, tot mai multi studenti absolva facultatile cu datorii, ceea ce va avea un impact mare asupra cheltuielilor acestora si, astfel, si asupra industriei turismului.

Acestea fiind spuse, studentii calatori reprezinta un segment in industria turismului ce nu trebuie neglijat.

Gasesti raportul Skift aici.

Credit foto: unsplash.com

Tags: agentii de turismindustria turismuluiMillenialspiata de turismSkiftspecialisti in turismStudenti calatoriturismturism market

1 Comentariu

Leave a Reply