Bucuresti, destinatie de city break ?

Un studiu realizat de Economist Intelligence Unit (EIU) recomanda Bucurestiul ca fiind una din capitalele importante atunci cand vine vorba de shopping, mai exact locul 3 din punct de vedere al preturilor practicate insa pe locul 32 din punct de vedere al culturii si al climei. Asadar, ceea ce rezulta de aici este foarte limpede.  Bucurestiul este un oras atractiv doar prin prisma preturilor mici practicate de magazine, restaurante si hoteluri dar asta doar pentru ca nivelul de trai al romanilor este extrem de jos. Paradoxal, acest loc 3 obtinut datorita preturilor mici, ne arata de fapt cat de saraci suntem noi romanii si cat de mica este puterea de cumparare la nivel national si international.

Sa depasim si sa mergem mai departe iar la categoria hoteluri si transport unde s-a analizat calitatea cazarilor si a transportului, numarul de aeroporturi, numarul de transporturi catre centrul orasului dar si calitatea transportului urban, Bucurestiul se afla pe locul 19 inaintea oraselor Milano sau Oslo. Nu e rau zic eu, pentru ca din punctul asta de vedere, Bucurestiul in ultimul timp s-a mai echilibrat daca ne referim la infrastructura si transport.

Ca si concluzie, cred ca daca vom continua sa investim in insfrastructura, sa dezvoltam si sa fluidizam traficul, sa crestem calitatea serviciilor de transport, dupa care sa dezvoltam cateva programe si sa impachetam frumos istoria acestui oras, putem spera ca Bucurestiul sa devina in urmatorii 5 ani o destinatie de City Break cu adevarat interesanta pentru straini.

Pana atunci, ne ramane sa privim catre celelalte capitale cu traditie turistica si sa ne minunam de milioanele pe care le lasa turistii acolo an de an.

Tags : madalin mancilaRomania
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

Leave a Response