ANAT lanseaza un nou curs de Agent de turism

Toamna vine cu vesti bune pentru cei care doresc sa aiba cunostinte de turism si sa obtina o prima calificare in acest domeniu.

Ma bucur sa iti spun pe aceasta cale ca incepand cu data de 15 ianuarie 2018, Centrul de formare ANAT deschide un nou curs de “Agent de turism” in Bucuresti. Am colaborat cu ei ca si trainer pe acest curs inca de la prima editie din 2014 si pe langa faptul ca il recomand cu drag, am avut mereu feedback foarte bun de la cursanti, motiv pentru care abia astept sa intru din nou in sala pentru a pregati o noua grupa. Pana acum am avut cursanti curiosi sa afle noutati despre acest domeniu frumos “al calatoriilor” si sunt convinsa ca istoria se va repeta si de data asta.

Cui se adreseaza cursul ANAT Agent de Turism?

 • angajatiilor din agentii, in curs de calificare, sau celor ce se pregatesc sa lucreze intr-o agentie de turism.
 • agentiilor si touroperatorilor care doresc sa isi formeze personal calificat.

Noutate adusa acestei editii a cursului: recertificarea conform Standardului Ocupational actualizat in 2015

Cursul este realizat conform Standardului Ocupational actualizat in 2015 si este unul din putinele cursuri de pe piata care este actualizat in acest moment. Din cate am vazut, in piata inca se merge pe ideea cursului de “Agent de turism/Ghid” calificare ce nu mai este de actualitate, in prezent fiind nevoie conform legii sa se faca doua cursuri diferite pentru a obtine calificarea de “Agent de turism” si cea de “Ghid de turism”.

In ce consta cursul si ce obtii la finalul lui ?

Cursul este unul de lunga durata si consta in 720 de ore de pregatire, dintre care 240 de ore vor fi in sala de curs si restul de 480 reprezinta ore de practica.

Cursul se intinde pe 6 luni de zile (cu pauza in decembrie) si este structurat astfel:

 • partea teoretica: are o durata de 5 zile/luna a cate 8 ore/zi
 • activitatea practica: sunt alocate 10 zile in fiecare luna, pe baza unui contract de practica cu o agentie de turism. Practica se va desfasura in agentii membre ANAT din Bucuresti si din tara. Cei care lucreaza deja intr-o agentie de turism si doresc sa faca acest curs de formare pot face practica la locul de munca.
 • cursul se desfasoara in perioada ianuarie – iunie 2018

La finalul cursului absolventii vor stii sa:

 • gestioneze eficient principalele activitati din fisa postului unui agent de turism,
 • vor deprinde abilitati necesare pentru alcatuirea si promovarea pachetelor turistice,
 • prezinte destinatiile din punct de vedere geografic, cultural si arhitectural,
 • efectueze operatiunile uzuale in agentiile de turism
 • vor avea elemente de baza de calcul tarifar pentru bilete de avion, rezervarea si emiterea biletelor
 • cunostinte de legislatie in turism si protectia consumatorilor
 • vor avea cunostinte legate de marketing, promovare si social media
 • vor cunoaste tehnici de vanzare si de tratare a reclamatiilor

Trainerii cursului sunt: Carmina Nițescu, Cătălina Hotoboc, Adina Păun si Oleg Pelivan.

Certificatul de calificare primit după examinarea finala este recunoscut de Ministerul Muncii, Ministerul Educației, Autoritatea Națională pentru Calificări și Ministerul Turismului. Ocupația de ”agent de turism” are codul COR 422102 și numărul 4221.3.1 în Nomenclatorul Național al Calificărilor.

Investitia ta in acest curs

Taxa de participare a cursului este de 890 lei/persoana plus inca 100 lei inaintea examinarii finale.

Pentru inscriere completeaza acest formular si trimite-l apoi pe email office@anat.ro. Daca ai nevoie de informatii suplimentare ii poti contacta direct pe cei de la ANAT la numarul 021 321 19 08.

Mai multe detalii despre curs si orice noutate legata de acesta gasesti pe siteul ANAT.

Taxa de participare include suportul de curs. Examinarea se face in limba romana, sub forma unui test grila. Promovarea cursului presupune acumularea unui punctaj de minim 70% la examinare.

Cadoul meu pentru tine daca te inscrii la curs

Pentru ca sunt si eu trainer in cadrul cursului si vreau sa ofer plus valoare tuturor celor care afla de el prin intermediul TurismMarket.com. Ofer cate o sedinta de consultanta sau o sedinta de coaching gratuita, astfel: 

 • daca reprezinti o agentie de turism si ai inscris la curs cel putin un agent de turism pe care il ai angajat iti ofer o sedinta gratuita de consultanta de business  sau business coaching (in aceasta sedinta putem discuta pe marginea fidelizarii clientilor, a rezolvarii anumitor situatii delicate sau legat de promovarea online/offline pe care o are agentia de turism sau pe care si-o doreste pe viitor)
 • daca esti aflat la inceputul carierei in turism si te-ai inscris singur, iti ofer o sedinta de consultanta sau o sedinta de career coaching care sa te ajute in cariera pe care tocmai o incepi

Pentru a beneficia de sedinta gratuita oferita de mine tot ce trebuie sa faci este sa imi dau un email pe adresa  carmina@turismmarket.com, sa imi spui ca ai confirmat deja cu cei de la ANAT inscrierea la curs si sa soliciti sedinta de consultanta/coaching dorita. Bineinteles, astept intrebarile tale daca ai nelamuriri.

Succes tuturor celor care vor urma acest curs. Turismul este un domeniu foarte dinamic si avem nevoie de oameni specializati care sa lucreze alaturi de noi si care sa se poata adapta ritmului rapid in care se intampla lucrurile in aceasta industrie. Primul pas spre a deveni un bun specialist in domeniu este sa ai studiile necesare!

Credit foto: unsplash.com

Tags : agent de turismcariera in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response