After IMEX 2012

Editia a 10-a aniversara a Targului IMEX din Frankfurt, premiat la nivel international pentru incurajarea industriei de evenimente, s-a inchis cu o multitudine de concluzii pozitive.

Unele dintre cele mai importante aspecte ale targului din acest an au fost:
• O crestere cu 21% a numărului de întalniri individuale ;
• Peste 64.000 de intalniri ce au avut loc intre buyers si expozanti pe durata de trei zile a targului, din care 40.000 au fost făcute de buyers individuali, restul fiind intalniri de grup;
• aproximativ 4.000 hosted buyers au fost invitati, un numar remarcabil, tinand cont ca per total au fost 9000 de vizitatori din întreaga lume;
• aproape 140 de seminarii si workshop-uri separate au avut loc in cel mai ambitios program de educatie tinut pana in prezent.

Standurile au fost interesante si in acest an, fiecare tara incercand sa faca ceva deosebit pentru a-si atrage vizitatorii; s-a remarcat Brazilia care a mizat foarte mult pe faptul ca va fi tara organizatoare a urmatorului Campionat Mondial de Fotbal; de asemenea Germania a avut toate regiunile prezente, dar splitate fiecare pe standul ei; Europa de est a fost mai bine pregatita ca in alti ani; Romania a avut un stand mare, dar destul de basic; sigur se putea face mult mai mult si mai ales putea sa fie mult mai unitara tema, poate cu accent pe noul brand de tara, cu Gradina Carpatina… noi neavand insa nici macar o plantuta de plastic in stand, sau macar o fotografie 🙂

Au lipsit vecinii bulgari, ceea ce denota ca inca miza lor mare este pe leisure, nu se axeaza prea tare pe partea de Events si Incentives.

Ca si impresie personala, targul a fost foarte bun, intalnirile variate, au venit solicitari mai complexe, chiar pentru reuniuni peste 2 si chiar 3 ani; am observat o crestere a interesului pentru Romania, ca si tara cu potential de incentive, dar si incoming, cu toate ca nu era un targ de profil.

Ca si eveniment in sine, targul a fost organizat impecabil. Stil tipic nemtesc, nu am comentarii prea multe 🙂 nici nu as avea pe ce. Hoteluri bune, in general de lant, autocare noi, asistenta si informatii utile pretutindeni. Rambursarea rapida a tarifului pe biletul de avion; trimiterea la timp a documentelor, badge, agenda de intalniri, etc. Presupun ca sute de oameni stau in spatele organizarii unui asemenea monstru de eveniment, si asa ar si trebui, daca te gandesti ca faci un eveniment pentru specialistii in evenimente, nu prea iti permiti sa dai gres.

Frankfurt este un oras foarte aerisit, nu am vazut blocaje in trafic, nu am auzit claxoane, certuri sau oameni stresati. Jumatate din locuitori se deplaseaza (cred) cu bicicleta, este evident standardul superior de viata pe care il au; atat dupa imaginea proiectata cat si dupa nivelul foarte inalt al preturilor, peste tot, de la supermarket la magazin de lux.

Despre aeroport s-au scris romane intregi, evident ca am si eu pagina mea in care m-am ratacit si nu mai stiam efectiv unde sunt si pe unde trebuie sa ajung la poarta mea de imbarcare 🙂 mi-ar fi fost de folos o masinuta de golf, ca mi s-a parut ca am mers vreo 3 kilometri. Asa patesc de obicei la Frankfurt, si nu, nu am lipsa de orientare, este chiar urias acest aeroport 🙂

Ca si concluzie generala, IMEX este un targ de evenimente ce merita participarea unui specialist din domeniu, pentru networking, pentru updatare cu informatii noi, pentru ca a fi acolo it means it matters.

La anul faceti cererile de hosted buyers din timp, se deschid inscrierile din nov-dec anul acesta, selectia este riguroasa, insa merita efortul.

Tags : Izabela Glomnicuspecialisti in turismtarg de turism
Izabela Glomnicu

The author Izabela Glomnicu

Leave a Response