6 ani de Turism Market

Din 2011 incoace ziua de “16 august” este una speciala: este ziua in care a luat fiinta Turism Market.

Nu stiam pe atunci, insa data aceasta din calendar avea sa fie data la care s-a schimbat totul pentru mine. Avea sa fie data la care totul a capatat sens si mi-am dat seama ca industria turismului este cea in care vreau sa profesez toata viata. Si nu numai sa profesez ci sa fac lucrurile sa se miste mai bine.

Dupa 6 luni in care am pus la punct planul de lansare alaturi de Madalin Mancila, fondator al proiectului alaturi de mine, am lansat cu mari emotii blogul colectiv “TurismMarket.com“.

Alaturi de mine si Madalin s-au alaturat de-a lungul timpului mai multi autori invitati care au scris din proprie experienta pe teme interesante pentru cei ce lucreaza in industria turismului: Cristian Francu, Izabela Glomnicu, Andrada Crangus, Oana Diaconu – Tigau, Simona Balea, Vasilica Maria Margalina, Dragos Pirnog, Alex Hampu, Alexandra Mateuta, Cosmina Voichita Mesesan, Delia Constantinescu, Horia George Szabo, Manuela Scripcariu, Maria Cristina Mihut, Raluca Muresan, Veronica Craciun, Marius Iliescu.  Pe aceasta cale doresc sa le multumesc si sa le spun ca sunt intotdeauna bineveniti cu idei de articole noi daca timpul le permite.

De 6 ani incoace de cand Turism Market a luat fiinta au avut loc mai multe transformari ale proiectului. Povestea intreaga o gasesti aici, insa, pe scurt, iata care au fost realizarile noastre pana in prezent:

 • august 2011: lansare platforma de blog colectiv care de-a lungul timpului a numarat 19 autori (iar pana astazi a adunat 825 de articole)
 • octombrie 2012: incepem seria evenimentelor dedicate celor care lucreaza in industria de turism cu diferite workshopuri in Bucuresti
 • mai 2013: lansare servicii de marketing si comunicare dedicate companiilor de turism si organizare evenimente
 • octombrie 2013: seria evenimentelor organizate de noi incepe sa cuprinda infotripuri pentru bloggeri/jurnalisti/fotografi care sa aduca un aport in promovarea serviciilor de turism si a destinatiilor din Romania
 • aprilie 2014: are loc primul workshop Turism Market in afara Bucurestiului (la Iasi)
 • octombrie 2014: Carmina Nitescu devine unul din trainerii cursului “Agent de turism” organizat de ANAT
 • martie 2015: Turism Market ajunge pentru prima data cu workshopuri in Cluj si Oradea (evenimente ce au fost reluate in martie 2016)
 • aprilie 2015: primul infotrip Turism Market realizat in afara Romaniei – in Grecia
 • aprilie 2015: Turism Market castiga locul 1 (votul publicului) “Most popular Collective Travel Blog” in cadrul Romanian Digital Travel Conference
 • octombrie 2015: lansarea seriei de cursuri “Facebook for Tourism” (curs de Facebook specializat pe industria turismului)
 • iulie 2016: cursul “Facebook for Tourism” ajunge la Chisinau
 • septembrie 2016: relansare Turism Market intr-un format nou: logo si site nou
 • octombrie 2016: lansarea sectiunii video “Turism Market Insider” ce include cate un interviu video saptamanal
 • octombrie 2016: Turism Market castiga premiul “Best Bloggers Projects” (locul 3) pentru proiectul “#RomaniaAutentica: Marginimea Sibiului si Valea Hartibaciului”
 • februarie 2017: Turism Market lanseaza seria de cursuri ” Vanzari si customer service in turism” dedicate agentiilor de turism din Romania, cursuri ce sunt disponibile si astazi companiilor de turism ce vor sa isi pregateasca suplimentar angajatii (detalii despre cursurile realizate la cererea companiilor gasesti aici).
 • martie 2017: Turism Market ajunge in Constanta cu o editie privata a cursului “Vanzari si customer service in turism”

Pe langa lucrurile enumerate mai sus, Turism Market a creat un spatiu in care cei care lucreaza in industria de turism se regasesc si in care afla tot felul de noutati din domeniu.

Din 2013 Turism Market si-a schimbat directia: din blog colectiv dedicat industriei de turism s-a transformat in companie ce ofera servicii de marketing si comunicare ce lucreaza exclusiv cu cei din domeniul turismului si a adaugat la portofoliu organizarea de evenimente. Pe langa toate acestea, Turism Market si-a pastrat una din activitatile care au dus la recunoasterea sa pe piata: redactarea de articole dedicate celor care lucreaza in turism si celor care vor sa inceapa un business/o cariera in acest domeniu.

Ce planuri de viitor avem?

 • sa fim cel putin la fel de activi in zona de prestare servicii marketing si comunicare dedicate companiilor de turism. Pana acum ne bucuram de succesul clientilor nostri, agentii de turism si unitati de cazare de dimensiuni mici si medii din toata tara (chiar daca biroul principal este in Bucuresti, ne deplasam in toata tara pentru diferite proiecte). Sunt companii aflate la inceput de drum pe de o parte, dar si companii existente de multi ani in piata care aveau nevoie de un suflu nou. Ii felicitam pe toti pentru activitate si determinare si ne bucuram tare mult ca putem fi alaturi de ei in calatoria lor in antreprenoriat.
 • sa reluam seria workshopurilor dedicate industriei de turism din aceasta toamna. Este drept ca in acest an am cam luat o pauza de la aceste workshopuri (datorita implicarii in alte proiecte), insa intentionam sa remediem acest aspect pentru ca si noua ne este dor de voi si vrem sa va revedem cu cat mai multe ocazii.
 • sa ducem mai departe seria cursurilor “Facebook for Tourism” si “Vanzari si customer service in turism” si sa lansam cursuri noi dedicate celor ce vor sa se specializeze pe mai multe ramuri ale turismului
 • din octombrie revenim cu sezonul 2 al sectiunii video “Turism Market Insider”. Deja am filmat cateva interviuri pentru acest nou sezon.
 • vom scrie in continuare articole pe teme interesante pentru industria de turism: evenimente in turism, bune practici in turism, tendinte ale industriei la nivel mondial, job & cariera in turism, lansari de produse/destinatii, marketing in turism.
 • vom promova in continuare Romania si frumusetile sale catre turisti romani & straini prin intermediul companiilor cu care lucram
 • vom promova in continuare ideea turismului de nisa – ramura de viitor intr-o lume care devine din ce in ce mai atenta la serviciile pe care le primeste

Promitem ca si pe viitor sa fim cel putin la fel de activi si iti multumim pentru ca ne urmaresti.

Sa ne citim cu bine multi ani de aici inainte!

Tags : agentie de turismantreprenoriat in turismCarmina Nitescucompanii de turismspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

1 Comment

Leave a Response