Job-uri entry level in turism. Bucuresti, februarie 2015

Domeniul turismului a fost si este si astazi unul dintre cele mai ravnite atunci cand vine vorba de o cariera.

Si eu am trecut prin asta si, la inceputul carierei mele visam sa calatoresc in toata lumea. Asa ca am zis ca vreau sa ma fac ghid de turism si asta am facut. Pe parcurs insa am aflat ca a lucra in turism implica mult mai multe iar calatoriile nu sunt intotdeauna asa de dese precum mi-ar placea. Dar am mai spus povestea asta 🙂

De cand am deschis blogul TurismMarket.com primesc aproape saptamanal emailuri de la cititori aflati la inceput de cariera sau aflati in plina schimbare de cariera. In ambele cazuri au intrebari legate de o cariera in turism: cum sa intre(sa se intoarca) in domeniu, ce li se potriveste, cum si de unde sa afle mai multe, unde sa inceapa si…unde sa aplice daca nu au experienta in domeniu.

Poate iti este cunoscuta situatia. Am scris despre ea luna trecuta in articolul “Absovent de facultate. Fara experienta. Caut job in turism“.

Pot spune ca astazi este mai greu sa gasesti un job in turism daca nu ai experienta insa…nu este imposibil. E drept ca majortatea companiilor cauta oameni care au cat de cat formarea in domeniu facuta(“minim 1 an experienta”) insa asa cum am spus in repetate randuri, “experienta” poate fi considerata si perioada de practica realizata, initierea sau implicarea in anumite proiecte.

Gandindu-ma la toate acestea am cautat in piata cateva anunturi de joburi care sa se adreseze oamenilor aflati la inceput de drum in turism. Job-uri care sa nu ceara experienta in turism sau, daca o cer, aceasta cerinta sa fie destul de flexibila (sa constituie numai un avantaj sau sa se ia in considerare diferite initiative si proiecte care au legatura cu turismul).

Astfel, job-urile lunii, entry level, pe Bucuresti, sunt urmatoarele.

Agent de turismTravel Green Lightcauta o persoana aflata la inceput de cariera careia sa ii faca placere sa invete si sa creasca alaturi de echipa deja existenta.

Cerinte obligatorii: cunoasterea limbii engleze la nivel avansat, sa stie sa foloseasca calculatorul, sa aiba abilitati de comunicare si relationare foarte bune, sa fie deschis si adaptabil. Studiile superioare sau posesia unui certificat  care sa ateste absolvirea unui curs de specialitate in turism constituie un avantaj. Agentia isi doreste un coleg nou pe care sa il formeze si, ce este cel mai important, NU CERE EXPERIENTA.

Cum stii daca tu esti persoana potrivita? Trimite CV-ul tau si o scrisoare in care sa spui de ce iti doresti sa lucrezi in acest domeniu impreuna cu motivul pentru care TU esti cea mai potrivita persoana pentru job pe adresa office@greenlight.travel

Junior online marketing specialistRecrutare Turism & Training: daca esti pasionat de marketing online ai ocazia sa incepi aici. Te vei ocupa de imaginea agentiei in mediul online iar daca ai ca si pasiune vacantele si calatoriile nu iti va fi prea greu sa te integrezi. Experienta anterioara constituie un avantaj insa se pune mai mult accent pe aptitudinile pe care le ai si pe ceea ce iti place sa faci. Gasesti detaliile jobului aici. Agentia de turism pentru care se face recrutarea este prezenta in mai multe locatii si tara asa ca jobul este disponibil in Bucuresti/Sibiu.

Operator introducere date pentru o agentie de turism corporateRecrutare Turism & Training: un alt job entry level de data aceasta pentru o agentie de turism cu servicii corporate. Se cere cunoasterea limbii engleze si cunostinte de operare a calculatorului. Detaliile despre acest job le pot obtine pe email, scriind pe adresa office@recrutare-turism.ro

Marketing Associate/Marketing SharkeSky Travel Search: daca esti la inceput de drum in turism si cauti o provocare..ai gasit-o! Daca esti o persoana creativa, cu abilitati bune de comunicare si negociere, esti organizat, adaptabil si vrei sa te dezvolti in cadrul unei echipe bine puse la punct, trimite CV-ul tau pe adresa marketing@esky.ro. Detaliile le poti descarca downloadand fisierul de aici (click pe linkul de pe pagina care se deschide)

Multa bafta!

Credit foto: unsplash.com

Tags : cariera in turismCarmina Nitescujob in turismspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response