Ce fel de transport recomandam turistilor nostri?

Vacantele pe care le punem la dispozitia turistilor nostri sunt de mai multe feluri, insa daca ma gandesc la tipurile de transport pe care le putem oferi acestea sunt doar cateva: avionul si autocarul.

Bineinteles, masina personala este unul din transporturile preferate ale romanilor, iar noi, cei din domeniu nu le putem oferi decat ocazia de a alege vacante in destinatii accesibile cu masina (suficient de apropiate as putea spune).

Dupa masina personala, avionul este urmatoarea categorie de transport pe care o indrageste toata lumea. Prezent aproape peste tot, avionul ofera calatorii confortabile si rapide in orice colt al lumii. Pretul poate fi foarte bun (in cazul ofertelor speciale sau ale companiilor low cost), sau costisitor, in functie de destinatie si de momentul achizitionarii biletelor de avion. In cazul acestui tip d etransport, pretul este foarte dinamic.

Categoria a treia este reprezentata de autocar. Nu este la fel de confortabil ca si avionul, insa acesta are alte avantaje: pretul mult redus fata de cel al avionului si faptul ca daca vrei sa vizitezi mai multe locuri si nu doar sa mergi direct la destinatie, autocarul este potrivit (in cazul circuitelor, nu in cazul cureselor de linie unde singurul avantaj ramane cel al pretului).

In afara de vacante cu aceste tipuri de transport, ce altceva mai putem oferi turistilor nostri pentru ca ei sa se poata bucura din plin de vacanta?

Mai sunt croazierele! Ceva mai costisitoare (in majoritatea cazurilor) decat alte tipuri de vacante, croazierele sunt vacante de durata mica, medie sau mare in care marele avantaj este ca ai cazarea pe vasul de croaziera, calatoria fiind facuta de multe ori pe timpul noptii, astfel incat turistii nostri sa se poata bucura de o noua destinatie in fiecare zi.

Mereu m-am intrebat daca putem pe viitor sa oferim si alte tipuri de vacante. Cum ar fi vacanta cu trenul Orient Express. Acest tren vine cu o traditie de peste 100 de ani (prima cursa avand loc in 1883, punctul de plecare fiind Paris, iar itinerariul Muntii Alpi – Budapesta- Bucuresti- Constantinopol) iar astazi este una din calatoriile de lux pe care si le poate dori orice persoana. Putem noi sa oferim astfel de vacante inedite turistilor nostri?

Eu cred ca da! Mai ales daca suntem atenti la nevoile lor si venim cu idei noi de pachete de vacanta.

Calatoriile nu mai sunt demult o “necesitate” ci o placere si da, uneori raman si o “nevoie”, aceea de a cunoaste locuri si oameni noi, de a trai si de a experimenta. Lumea calatoreste intr-adevar si in timpul serviciului, dar cel putin o data pe an fiecare dintre noi isi ia cateva zile de concediu si vrea sa se bucure de aceste zile mergand undeva in vacanta. Cu cat putem oferi vacante inedite clientilor nostri cu atat putem sa le satisfacem nevoia de a cunoaste si de a experimenta.

Tu cand alegi o vacanta, ce iti doresti de la ea? Avand in vedere ca lucrezi in domeniul turismului, stii bine ce servicii poti oferi. Daca ar fi sa alegi un anumit serviciu de transport, care ar fi acesta? Te-ai gandit ca pot exista si altfel de sejururi decat cele cu avionul, cu autocarul sau cu masina? Sunt curioasa care este mijlocul tau de transport preferat si cat de mult conteaza in alegerea unei vacante.

Haide sa descoperim impreuna si alte tipuri de vacanta atunci cand vine vorba de alegerea transportului intr-o vacanta. Daca ne punem mintea la contributie mai multi pot iesi lucruri foarte frumoase. Lasa-mi un comentariu mai jos in care sa imi spui ce tip de transport recomanzi turistilor tai si de ce.

Acest articol face parte din campania blogosferei romanesti turistice cu scopul de a prezenta mijloacele de transport pe care le ai la dispozitie atunci cand mergi in vacanta. Un mare numar de bloguri de calatorii au publicat astazi articole pe aceasta tema si va recomand sa le cititi: Travel with a SmileImperator TravelImperator Travel- limba englezaViajoaTravel GirlsIoana BudeanuPlacerea de a calatoriPrintre randuri, 1001 Calatorii,  Ciprian Caraba,  Cristian Francu, Airlines Travel, Bialog, Dia’s Blog,  Totul despre hostel, Slow ride, Alice Traveler, Paravion, Elena Ciric, Trans Ferro,

Fac consultanta de business, marketing si social media pentru companiile de turism, sunt trainer si coach, organizez evenimente si excursii tematice

carmina@turismmarket.com

Telefon: 0745310811

Facebook Twitter LinkedIn Google+ YouTube Skype 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...