Turismul online in Romania

austin-distel-744oGeqpxPQ-unsplash

Observ in ultima vreme in presa declaratii peste declaratii, infografice peste infografice, cresteri peste cresteri, toate din partea celor mai importanti jucatori de pe piata romanesca a biletelor de avion online. La prima vedere as putea spune ca piata online a luat un avant incredibil daca as lua de bune declaratiile de creste cu 300% a cifrei de afaceri a unui portal de bilete de avion online despre care din intamplare stim ca functioneaza mai mult ca un call center de bilete de avion si mai putin ca un portal online. Din nefericire, realitatea din piata este cu totul alta daca ne referim la volumele de vanzari online, pentru ca asa cum am spus si cu alta ocazie, principalul prag ce trebuie depasit de fiecare dintre jucatorii de pe piata este reprezentat de increderea pe care trebuie sa o genereze in randul consumatorilor de servicii online din Romania. Din fericire insa, trendul vanzarilor 100% online a biletelor de avion este in mod cert ascendent si asta pentru ca piata a crescut in medie intre 5 si 7 % . Nu este mult, insa conteaza mai ales in contextul unei perioade de criza mondiala.

Poate ca multi dintre voi ar spune ca aceasta crestere este una mica in raport cu declaratiile despre care vorbeam mai sus. Corect, asa este, insa atentie cum interpretati vanzarile de bilete de avion online. Pentru mine, un bilet vandut online, nu reprezinta doar cautarea lui online, dupa care rezervarea lui online ci si plata si emiterea lui online.

Sunt foarte multe agentii de turism care declara ca vand pachete turistice online cand de fapt, doar procesul de cautare si poate si cel de rezervare este online, plata fiind efectuata in cele mai multe cazuri offline. In acest caz, nu putem spune ca avem o crestere a turismului online ci doar, cel mult, o crestere a interesului clientilor de a se informa online asupra detaliilor legate de destinatii, servicii si tarife.

In final, as vrea sa salut fiecare crestere de 300%  a afacerilor din industria turismului atata timp cat ele nu sunt umflate artificial doar pentru a da impresia ca reprezinta ceva ce de fapt nu sunt.

Credit foto: unsplash.com

Madalin Mancila

autor Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com
Tags: agentie de turismmadalin mancilaspecialisti in turism

4 Comentarii

Leave a Reply