Trei lucruri de care are nevoie o companie inainte sa inceapa sa foloseasca Social Media

credit foto: unsplash.com

In articolul trecut vorbeam despre importanta pe care o are Social Media pentru companii. Iar in articolul de azi am sa prezint trei lucruri, de care o companie trebuie sa tina cont inainte de a incepe sa foloseasca Social Media si pe care eu le consider esentiale.

1. Un produs si serviciu de calitate. Majoritatea antreprenorilor cand deschid o afacere, pe langa dorinta de a face profit, doresc sa raspunda anumitor nevoi si sa ofere un produs sau serviciu de calitate. Dar cand a fost ultima data cand ai cerut parerea clientilor despre produsul sau serviciul pe care il oferi? Sau cand ai facut ultimul search pe Google pentru a vedea ce se spune despre produsul sau serviciul tau? Poate asa vei descoperi posibile imbunatatiri pe care sa le aduci produsului sau serviciului tau inainte ca brandul tau sa apara in mod oficial pe Social Media.

2. Planul de Marketing. Toate companiile au resurse limitate care trebuie folosite in mod eficient pentru a atinge anumite obiective. Social Media nu trebuie folosita doar pentru ca este la moda si trebuie investite resurse in utilizare ei. De aceea este foarte important sa avem un plan de marketing in care sa stabilim clar cine suntem, cine sunt clientii nostrii si care este comportamentul lor in Social Media si ce obiective dorim sa atingem prin utilizarea acestora. Dar despre ce ar trebui sa contina acest Plan de Marketing voi vorbi intr-un alt articol.

3. Site-ul web, ca si conturile din Social Media sunt cartea de vizita a unei companii pe Internet. Daca avem deja un site trebuie sa avem grija de aspectul sau si sa aplicam strategii de chicklet marketing (utilizare butoanelor de partajare in social media), pentru a face informatia despre produsele si serviciile noastre si continutul site-ului cat mai usor de partajat in retelele sociale. Toate acestea pentru a atrage cat mai multi clienti catre site-ul nostru si ai transforma in clienti.

Nu este obligatoriu ca o companie sa aiba un site propriu pentru a utiliza Social Media. Dar trebuie sa tinem cont ca aceste conturi din retelele sociale depind de platforma unui furnizor si de regulile stabilite de acesta. In plus, azi se utilizeaza foarte mult Facebook, Twitter, LinekdIn, etc. dar maine utilizatorii de internet pot renunta sa utilizeze acestea in favoarea altora. Pe un site propiu ai intotdeauna un control mai mare. Si, indiferent de ce s-ar intampla cu conturile companiei de pe retelele sociale, clientii sau potentialii clienti vor avea intotdeauna disponibila informatia despre produse pe site.

In afara de aceste trei elemente, un alt aspect pe care il consider important pentru companii inainte de a-si deschide un cont in social media este ca acestea sa se informeze cat mai bine. Daca ai un cont personal pe o retea sociala nu inseamna ca asta este de ajuns ca sa poti gestiona un cont de corporatie. Este foarte vizibil cand aceste conturi nu sunt gestionate de un specialist, iar imaginea unei companii poate avea de suferit. Asa ca inainte de a risca imaginea companiei tale pe social media citeste cat mai multe carti si bloguri din domeniu si urmareste cu atentie ce fac celelalte companii. Iar daca vrei sa inveti incepe mai intai cu conturi personale.

De care alte aspecte crezi ca ar trebui sa tina cont o companie inainte de a face primii pasi in Social Media?

Credit foto: unsplash.com

Tags: social media in turismspecialisti in turismVasilica Margalina

4 Comentarii

 1. E corect.
  Da,evident,trebuie sa ai un produs bun,sa verifici sa fie bun.Paralela45 are 5 premii de la Reader' s Digest,pentru brand.Deci 5 ani la rind.
  Componenta brand inseamna si calitatea serviciilor,evident.
  Evident,trebuie sa ai unplan de marketing,si site.
  Dar,pe Facebook,cred eu ca trebuie sa ai..Content!Nu poti sa cauti fotografii de pe siteuri si sa zici ca ai content.De aceea,no ne – am angajat fotograf profesionist ,si specialist in Social media!
  Deci: Content!!
  Dragii mei!

  1. Aveti foarte mare dreptate, domnule Burcea. Content-ul este foarte important nu numai pe Facebook ci pe toate canalele Social Media. Iar un bun plan de marketing trebuie neaparat sa contina strategia de content. Voi aborda acest subiect intr-un alt articol :). Se vede ca de pagina de Facebook a Paralela 45 se ocupa specialisti. Dar totusi sunt lucruri pe Facebook pe care Paralela 45 le poate imbunatatii ;-).

Leave a Reply