Top 10 Agentii de Turism pe Facebook – August

Asa cum am promis in precedentul articol dedicat agentiilor de turism pe Facebook, am revenit cu Top-ul primelor 10 branduri conform activitatii pe luna august.

In urma articolului precedent si mai ales in urma anumitor reactii, simt nevoia sa subliniez inca odata urmatorul aspect:

Acest top este intocmit dupa numarul fanilor activi in luna August conform instrumentului de monitorizare al paginilor de Facebook, ProFacebrands.

Brief luna August:

 • Fata de luna Iulie, Paravion a cazut pe locul 2, locul 1 fiind preluat de catre eSky.
 • Daca in Iulie media fanilor activi pe intregul Top 10 a fost 4265,7 useri, in luna august, numarul fanilor activi a scazut cu aproximativ 3% la nivelul intregului Top.
 • Interesant este ca in afara rocadei eSky – Paravion, nu s-a mai inregistrat nicio alta miscare de clasament.
 • Toata lumea a comunicat in acelasi ritm pastrand aceleasi efecte.

 

Locul 1: eSky Romania8.229 Fani activi

Locul 2: Paravion.ro 6915 Fani activi

Locul 3: Vola.ro6.838 Fani activi

Locul 4: AirTickets.ro5.720 Fani activi

Locul 5: Genius Travel4.330  Fani activi

Locul 6: Extreme Travel2.235 Fani activi

Locul 7: Travel Max2.109 Fani activi

Locul 8: TUI Travel Center2.025 Fani activi

Locul 9: Eximtur1.521 Fani activi

Locul 10: Interra Travel1.492 Fani activi

Acestea fiind spuse, spor la socializare 🙂
Tags : agent de turismagentie de turismmadalin mancilasocial media in turismspecialisti in turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

14 Comments

 1. Buna Madalin,

  Urmaresc articolele scrise de tine pentru turismmarket, insa trebuie sa-ti spun ca acest top nu cred ca este cel mai corect posibil. Am si un exemplu, poate ar mai fi insa acesta il stiu sigur: Agentia de turism Holario care are peste 5000 de fani pe facebook https://www.facebook.com/holario.ro?ref=hl si ar fi trebuit inclusa undeva pe la mijlocul clasamentului tau.

  1. Buna Cipriana, iti multumesc pentru faptul ca urmaresti articolele mele si vreau sa te asigur de toata corectitudinea mea.
   Legat de remarca ta, agentia de turism Hilario are 5142 de fani insa doar 99 dintre ei sunt activi :(. Reamintesc ca topul este intocmit pe numarul fanilor activi. Multumesc

    1. Din numarul total de fani ai paginii, cei care au interactionat cu postarile dvs prin like-uri, comment-uri, share-uri, etc, se considera fani activi. Acestia sunt relevanti pentru ca ei raspund mesajelor dvs si reprezinta principalul potential de convertire din fani in clienti.

    2. Cipriana, Madalin are dreptate. Numarul de fani activi iti este afisat separat inclusiv tie, ca administrator, pe pagina de Facebook a firmei tale. In general, fanii activi sunt cam maxim 10% din numarul total de fani ai paginii, ori daca pagina ta de Facebook are doar 5000 de fani in total, numarul celor activi este mult mai mic (apropo, procentul la tine este foarte mic, 99 activi din 5142) – incearca sa ii stimulezi cumva sa comenteze, sa dea Share sau Like.

  1. Alin, reiau ce am scris si in articol:

   “Acest top este intocmit dupa numarul fanilor activi in luna August conform instrumentului de monitorizare al paginilor de Facebook, ProFacebrands. ”

   Ref la agentia pe care o mentionezi, aceasta are 10722 de fani, dintre care activi doar 71 :(. Imi pare rau, dar si in cazul tau, numarul fanilor nu este relevant atata timp cat ei sunt “morti” .

   Merci

    1. Alin, pe Facebook nu este indicat sa comunici oferte. Oamenii simt nevoia unei altfel de comunicari. Convertirea lor in clienti nu se face direct de pe Facebook.

     1. Din punct de vedere al activitatii de P.R. “oferta agentiei” este comunicarea pe care aceasta alege la un moment dat sa o transmita pe un anume canal.

Leave a Response