To plan or not to plan? Planificarea strategica in marketing, comunicare si PR in turismul romanesc

Context

Incepand cu anul 2012 in turism a crescut simtitor piata evenimentelor de comunicare adresate industriei. Fie ca vorbim de operatori de turism: touroperatori, agentii de turism, hoteluri, linii aeriene sau de mai recenta categorie a bloggerilor de travel. Majoritatea evenimentelor au abordat subiecte de social media sau s-au limitat la spatiul digital, acordand in general o importanta crescuta comunicarii online.

In tot acest timp, am remarcat tot mai multe companii orientate puternic catre social media, urmand trend-ul general, fara a dovedi insa ca practica acest fel de comunicare planificat sau cel putin integrat in tabloul general de comunicare.

Ce este “To plan or not to plan”?

Nu este doar un ALT eveniment dedicat industriei.

Este evenimentul care va vorbi despre CUM sa facem marketing, comunicare si PR in turism cu strategie. Despre cum sa dam valoare cuvantului strategie, fara a-l folosi in exces doar in teorie si prea putin sau deloc in practica.

“To plan or not to plan?” isi propune sa aduca suficiente argumente pentru ca planificarea strategica sa faca parte din job-ul nostru, indiferent ca suntem proprietari de business-uri, manageri de companii, directori de marketing si/sau de comunicare in industria turistica sau simpli consultanti de marketing si comunicare.

Argumentele nu vor fi aduse direct, ci prin intermediul a trei speakeri, practicieni de prestigiu, in fiecare dintre cele trei domenii. Teme abordate:

 • Eusediu Margasoiu, The Network : ‘Despre lautarismul romanesc in planificare’ sau ‘to plan or not to plan’
 • Razvan Matasel, Arsenoaiei & Matasel : “Diferentiere, integritate si carisma in comunicarea din turism”
 • Oana Bulexa, The Practice: “PR-ul in turism, o vacanta prea lunga”

Eusediu Margasoiu

– Managing partner The Network  – companie care gestioneaza managementul de marketing pentru brandul turistic al Romaniei in intervalul 2012-2014. Si care a adus proiectul iPlan in Romania, avand drept scop dezvoltarea de competente de planificare strategica de business
– + 15 ani de experienta in Pepsi in marketing si managementul vanzarilor, dintre care 6 ani project manager pentru planul strategic al companiei

.

Razvan Matasel

– Co-fondatorul Arsenoaiei&Matasel – prima agentie de comunicare din Romania care reuneste la nivel de actionariat cele mai importante doua discipline din industria comunicarii: creatia si strategia
– +15 ani de experienta in planificare strategica in comunicare la Scala Thomson, Leo Burnet si propria agentie
– Profesor de strategie si comunicare la IAA Romania, profesor SNSPA si FJSC, trainer in strategii de comunicare

.

Oana Bulexa

– Managing director The Practice , cea mai premiata agentie de PR din Romania
– 12 ani experienta in comunicare, dintre care 7 ani implicata direct in strategie, supervizare si implementare pe proiecte de PR pentru clienti din diverse domenii
– A coordonat unele dintre cele mai premiate campanii The Practice, printre cele mai cunoscute fiind Ziua Barbatului – Bergenbier
– Expertiza ei in comunicare include jurnalism, direct marketing, relatii publice, social media

.

Public tinta:

 • general manageri, top manageri, proprietari de business (operatori de turism: agentii de turism, linii aeriene, hoteluri)
 • directori de marketing, specialisti in comunicare & PR din din industria turistica (operatori de turism: agentii de turism, linii aeriene, hoteluri)
 • manageri de autoritati publice centrale, regionale sau locale care gestioneaza activitati de marketing si comunicare in turism
 •  presedinti de asociatii profesionale din turism, asociatii de promovare a turismului

In general, evenimentul se adreseaza tuturor celor care au un cuvant de spus in compania lor pe segmentele de marketing, comunicare, PR, celor care gestioneaza bugete, propun proiecte sau se ocupa de dezvoltarea activitatii companiei.

“To plan or not to plan” promite nu sa dea solutii de marketing si de comunicare, ci sa livreze suficiente motive pentru a intelege care este rolul planificarii strategice in aceste domenii, cu efect direct asupra businessului. Informal spus, evenimentul este in egala masura pentru cei care nu stiu ca nu stiu planificare strategica, pentru cei care stiu ca nu stiu si pentru cei care mai stiu cate ceva dar recunosc ca nu stiu suficient.

Este un eveniment unde eu voi avea calitate dubla: voi fi moderator, dar voi fi si participant, pentru ca ma regasesc 100% in una dintre cele trei categorii informale de mai sus . Astept cu interes inscrierile voastre (pentru inscrieri folositi formularul de mai jos)

Detalii eveniment

Data si ora: 26 iunie, orele 14,00-18,00

Locatie: The Hub, Str. Halelor nr. 5, etaj 2, Sector 3, Bucuresti (zona Piata Unirii)

Format: prezentari de cca 20-30 min pe fiecare tema, cu timp de interactiune si de discutii la finalul fiecarei prezentari. Coffee break intre a doua si a treia prezentare si networking la finalul evenimentului.

Transmisiune live pe internet:  serviciu in premiera la un eveniment de industrie din Romania.  Utilizat   pentru a da acces la eveniment si persoanelor interesate de acest subiect care, din motive de distanta sau de disponibilitate, nu pot fi prezente in sala.  Evenimentul va fi transmis in timp real pe internet prin intermediul  televiziunii digitale LTV, cu sprijinul dcs plus.

Moderarea evenimentului: Andrada Crangus 

Tarife acces:

Acces offline:

 • Acces individual ( 1 persoana) = 90 ron
 • Acces  dublu ( 2 persoane din acceasi companie) = 150 ron 
 • Acces  triplu (3 persoane din aceasi companie) = 200 ron 

Acces online:

 • 70 ron/persoana

Pachetele de acces  includ:

Acces offline: prezenta in sala, prezentari integrale speakeri, interactiune directa cu speakerii, networking

Acces online: receptionare eveniment online ( cu user si parola), inregistrarea prezentarlor in format digital

Rezervare acces eveniment- completeaza formularul de mai jos:


Numar de locuri in sala: 40 locuri

* confirmarea accesului la eveniment este conditionata de efectuarea platii

Dupa inscrierea efectuata pe formularul de mai sus vei primi pe email datele pentru emiterea facturii fiscale si pentru plata.

Pentru intrebari sau orice alte detalii:

Carmina Nitescu – Coordonator Eveniment, telefon 0745 31 08 11, e-mail: carmina@turismmarket.com

Gasiti mai multe detalii si pe evenimentul de pe Facebook.

Extra info:

 • Transmisiunea live pe internet va fi posibila cu sprijinul dcs plus , companie de tehnologie de travel avangardista. 100% romaneasca.
 • LTV este televiziunea digitala care a transmis recent intalnirea-discutie a Presedintelui Romaniei cu fanii sai din social media (ICEE Fest) 

Credit foto: unsplash.com

Tags : Andrada Cranguseveniment turism marketmadalin mancilamarketing si comunicare in turismspecialisti in turism
Andrada Crangus

The author Andrada Crangus

9 Comments

  1. Ioana, pana vom reusi noi sa ajungem in Cluj, te asteptam pe tine sa ne urmaresti online :-). Modulul de acces online la evenimente a fost creat tocmai in ideea de a fi aproape si de publicul nostru din tara.

Leave a Response