Targul de Turism cu bune si cu rele

La doar doua zile dupa incheierea Targului de Turism de la Romexpo 14-17 noiembrie 2013, sunt pregatit pentru cateva concluzii mai mult sau mai putin personale.

Pentru ca nu vreau sa ma lungesc si mai ales pentru ca nu ar fi foarte multe de spus, iata care au fost, in opinia mea, partile bune si cele mai putin bune de la aceasta editie.

Partile bune:

 • Au fost prezenti cei mai importanti jucatori din industrie
 • Proiectele de stand s-au ridicat la nivelul unui astfel de eveniment. De fapt, au fost peste eveniment.
 • Nu am mai avut parte de promovare agresiva a discount-urilor astronomice iar asta ne arata ca suntem pe drumul spre normalitate
 • La nici un targ nu am vazut atatea mascote pe metru patrat. Am observat o afinitate catre mascote din partea agentiilor de turism si nu numai. 🙂
 • Participarea bloggerilor de travel a fost intocmai cu asteptarile mele, adica intensa :). Mai mult decat atat, am vazut si cateva roll-up-uri de promovare a unor bloguri de specialitate ceea ce ne pozitioneaza inca odata pe un drum al normalitatii in care toata lumea trebuie sa isi aduca aportul in dezvoltarea industriei 🙂

Partile mai putin bune:

 • Senzatia mea generala si personala este ca atmosfera a fost una destul de trista si asta in comparatie cu anul trecut in noiembrie.
 • Cel mai important punct slab este fara indoiala TRAFICUL SCAZUT. Nu stiu ce o sa declare Romexpo sau ANAT insa eu sunt de parere ca mai mult de 5 mii de vizitatori nu au fost prezenti.
 • Consider ca pretul biletelor de intrare a fost exagerat de scump, 15 LEI.  Ma gandesc ca o familie de 3 persoane plateste doar pe intrare 45 de LEI + minimum 5 LEI pentru parcare = 50 LEI si asta doar ca sa ne vada pe noi la fata si eventual sa ne mai cumpere si produsele.
 • Promovarea Targului de Turism a fost una destul de modesta iar acest lucru cumulat cu preturile mari la bilete, ne-a lipsit de un trafic din care puteam converti poate putin mai mult.

 

Concluzie:

Una peste alta, incheiem anul intr-un mod nu prea optimist si sper din tot sufletul ca Targul de Turism sa nu reprezinte barometrul anului viitor. Daca va fi asa, pregatiti-va de un an trist.

In final, propun sa ramanem optimisti si sa fim fericiti in fiecare zi 🙂

Credit foto: unsplash.com

Tags : madalin mancilaspecialisti in turismtarg de turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

11 Comments

 1. Va scapat Workshop-ul "Degustarea vinului, ca exerciţiu de cultură" . Evenimentul a fost organizat de către Departamentul de Turism şi Geografie din cadrul Facultăţii de Comerţ, ASE Bucureşti şi Asociaţia Academică de Cercetare în Turism şi Servicii – CACTUS în data de 16 noiembrie, 2013, în cadrul Târgului de Turism al României

 2. Legat de mascote, degeaba le au dacă le scot în față doar la târguri și în agenție. Crezi că e suficient? Concluzia mea e că vorbim în continuare de agenții brick and mortar, deși piața cere click and mortar.

  Și zi așa, au mișunat bloggerii de travel pe acolo? Cu ce scop? 🙂

 3. “Nu am mai avut parte de promovare agresiva a discount-urilor astronomice iar asta ne arata ca suntem pe drumul spre normalitate”

  Aici nu as prea fi de acord cu tine. Cred chiar ca a fost putin mai rau decat in ceilalti ani. Au fost standuri (nu dam nume pt stim cu totii ce standuri) care aveau o promovare foarte agresiva….de la reclame non stop in boxe cu mega reducerile lor de 55% si avansuri pt early booking de doar 25 euro. … adica????cum mama zmeului sa generezi incredere pe piata cand tu vinzi pielea vulpii din padure? Vacante pentru septembrie viitor cu avans de 25 euro/ pachet turistic? Fara sa ai inca un orar de zbor, fara sa garantezi compania aeriaza…..si cu avans de 25 de euro?
  sa ma corectezi daca gresesc…dar mi se pare mizerie curata../curat murdar vorba aia….

 4. Madalin,nu esti primul in ..eroare!
  Motivul este simplu- compari cu martie!
  Nu,trebuie comparat cu noiembrie si octombrie anii trecuti.
  Pentru noi a fost ok,am vindut bine( ne ajuta si brandul..!)
  Da,nu a fost foarte multa promovare,dar..totusi a fost,am vazut- o eu.

 5. sunt de acord cu tine Madalin Mancila! biletele intr-adevar au scazut numarul de vizitatori.dar sunt sigura ca vom avea multe rezervari pentru la anul avand in consideratie ca brosura este on-line si timpurile nu mai sunt ca acum 10 ani cand nu aveau toti internet! 😉 acum toti au cum sa se informeze fara sa fie nevoie sa vina la targ si sa plateasca bilet la TTR.

Leave a Response