Sa Fidelizam… zic

fotografii-romanian-digital-travel-conference-1-hr-2014-71

Saptamana trecuta, mai exact joi, am avut onoarea de a fi prezent in fata a peste 100 de oameni, majoritatea colegi din industrie, la evenimentul lui Alex Filip denumit pe scurt #rdtc2014 :).

Incarcat de emotii constructive si cu prezentarea pregatita pe ritmul celor de la Parazitii, am vorbit despre Fidelizarea Clientilor, in doar 30 de minute ( record personal 🙂 )

Acum, pentru ca nu toti cei care citesc Turism Market au putut fi prezenti la acest event, iata 10 Tips and Tricks simple dar extrem de importante 🙂

  1. Multumiti intotdeauna clientilor pentru simplul fapt ca fac afaceri cu voi. IN SCRIS.
  2. Ramaneti in contact cu clientii vostri tot timpul. Daca tu nu ii vei uita, nici ei nu te vor uita pe tine :). Puteti face asta prin telefon, prin e-mail marketing, prin direct marketing, prin simple e-mailuri personale. Gasiti intotdeauna sau generati oportunitati de interactiune.
  3. Ofera clientului tau mai mult decat se asteapta sa primeasca. Anticipeaza-i nevoile si completeaza-i cererea. Acesta este unul dintre cele  mai puternice moduri prin care se poate castiga loialitatea.
  4. ASCULTA. Fa-ti timp pentru a asculta cu adevarat ceea ce spun clientii vostri. Va vor furniza informatii nepretuite in abordarea lor ulterioara.
  5. Acorda atentie maxima chiar si lucrurilor evidente. Nu contraziceti clientul pentru ca orice detaliu banal pentru voi poate fi extrem de important sau relevant pentru el. Reveniti intotdeauna prompt cu telefon sau e-mail, mai ales daca ati promis acest lucru.
  6. Faceti promisiuni realiste si coerente. Este mult mai corect sa promiti livrarea serviciilor intr-o saptamana si sa se intample in 3 zile decat invers.
  7. Faceti schimb de informatii cu clientii vostri. Trimiteti informatii pertinente care pot interesa clientul la un moment dat. Cautati intotdeauna oportunitati de a ajuta clientul sa invete din know how-ul vostru. Se va simti protejat si valoros.
  8. Oferiti recomandari clientilor. Oferiti-le consultanta suplimentara ori de cate ori este posibil si aratati-le ca v-ati gandit la ei in mod deosebit.
  9. Explicati tot timpul activitatea voastra. Explicati clientului ce poate face pentru a maximiza valoarea serviciului ales sau cum sa minimizeze costurile prin solutiile propuse de voi.
  10. Simte-te bine. Bucuria pe care le-o arati clientilor atunci cand le oferi consultanta, va va ajuta sa dezvoltati o relatie solida si de durata. Foloseste-ti imaginatia 🙂

NU UITATI:
Orice efort pe care il faceti pentru a va pastra clientii fericiti este un pas inainte insa, orice efort suplimentar acestuia va creste nivelul lor de loializare.

Sa fim fericiti in fiecare zi 🙂

Madalin Mancila

autor Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com
Tags: fidelizarea clientilormadalin mancilaspecialisti in turism

Leave a Reply