S-a lansat Transilvania Train 2018

Sunt sigura ca daca rostesc cuvintele “Transilvania Train” stii despre ce este vorba.

Transilvania Train este un pachet turistic “altfel” ca sa ii spun asa. Este o experienta de vacanta pe care agentiile de turism Free Spirit si Globe 365 au pus-o un practica in vara 2017 cu foarte mare succes.

Ceea ce a fost inedit la aceasta calatorie a fost transportul cu trenul realizat impreuna cu CFR. Trebuie sa recunosc faptul ca atunci cand am auzit pentru prima data de “Transilvania Train” gandul m-a dus spre Orient Express (cred eu ca inspiratia pentru acest program turistic de aici a venit) iar de aici nu a mai fost mult pana am ajuns sa ma gandesc “ce idee frumoasa sa faci un astfel de tur!”.

Feedbackul primit de la participanti la finalul turului precum si premiul obtinut la eTravel Awards in luna octombrie – Locul 1 la categoria “Best Destination Campaign”  i-au facut pe organizatori sa puna totul la punct pentru al doilea tur, eveniment ce va avea loc in perioada 22-26 august 2018. Tot in Transilvania, evident. Si tot cu trenul!

Programul din 2018 va fi o experienta de 5 zile (spre deosebire de cele 4 zile din acest an), cu 15 workshopuri si 600 de km de calatorie. Sunt asteptati 200 de participanti, un numar dublu fata de programul pilot care a avut loc in vara aceasta.

Pe 21 noiembrie a avut loc lansarea noului program “Transilvania Train 2018” in Salonul Regal al Garii de Nord iar astazi revin cu detalii despre acesta.

Ediția 2017 a fost un proiect pilot, prin care am testat relevanța unei astfel de inițiative pe piața din România. O idee nouă va avea întotdeauna un grad de risc, lucru pe care ni l-am asumat din dorința de a schimba percepția asupra turismului românesc, dar și din încercarea de a mobiliza publicul să se implice în promovarea valorilor, tradițiilor și culturii naționale. Proiectul s-a bucurat de un răspuns din piață peste așteptări. Am avut parte de susținere atât din partea colaboratorilor și partenerilor de comunicare, cât și din partea clienților care ne-au rămas aproape și după încheierea călătoriei.”, spune Cristi Pitulice, co-fondator Transilvania Train, managing partner Globe 365 Travel Boutique.

Transilvania Train 2017 a insemnat o experienta turistica noua, intr-un tren cu 3 vagoane de tip bistro, 4 zile cu activitati turistice traditionale si culturale, 100 de participanti, 6 orase istorice, 10 workshop-uri inspirate de traditiile sasesti si o serie de evenimente muzicale exclusiviste.

Despre prima ediție Transilvania Train aș putea povesti o zi întreagă. Să călătorești la Apoș sau să primești onorul Gărzii Regale a Cetății Alba Carolina cu salve de tun este ceva ce, sunt sigur, nu ați făcut încă. Să gătești mâncăruri tradiționale alături de ”Fata care gătește cu flori” în cetatea Sebeșului este o mare onoare… să fii lăudat pentru rezultate, este de vis. Să închei această călătorie cu un concert de muzică de cameră în aer liber, într-o duminică însorită, pe cea mai populară stradă a Sibiului, strada Cetății, este pur și simplu superb. Să ajungi acasă și să realizezi că ce ai văzut în 4 zile, poate, unii oameni nu vor vedea într-o viață te face să nu știi cum să comprimi zilele până la anul.”, spune Corneliu Luscalov, calator in prima editie Transilvania Train.

Cea de a doua editie vine cu multe schimbari in bine, inspirate de concluziile organizatorilor, dupa experienta primei editii, dar si de impresiile participantilor.

Pe lângă explorarea fortificațiilor medievale ale Transilvaniei, călătorii vor participa la workshop-uri inspirate de meșteșugurile tradiționale ale sașilor, vor găti ca odinioară preparate din gastronomia săsească și se vor bucura de concerte și spectacole memorabile, organizate pentru aceștia în locuri speciale, pe traseul călătoriei. Pachetul turistic complex propune o experiență cultural-tradițională completă a Transilvaniei, iar fiecare dintre cele 5 zile are propria temă.

Detalii despre Transilvania Train si programul pe zile gasesti aici. Eu ii felicit pentru organizarea unui astfel de tur si sper ca de la un an la altul trenul sa creasca macar cu cate 100 de locuri.

Ce frumos ar fi sa vedem din ce in ce mai multe agentii de turism care sa aiba astfel de initiative.  Personal cred din tot sufletul in astfel de excursii tematice, mai ales ca au inceput sa fie din ce in ce mai multi doritori de astfel de exeperiene.

Tags : specialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response