Profil de marketer modern

Am observat ca se scriu atat de multe articole despre marketing si atat de putine despre marketeri. Sincer, secretul reusitelor din campaniile de marketing nu sta nici macar in buget ci in capacitatea marketerului de a alege cele mai optime solutii la momentul si in contextul potrivit.

Intr-o era in care mediile de comunicare sunt din ce in ce mai diverse si se dezvolta cu o viteza uimitoare, noi marketerii nu avem de ales decat sa mergem pe calea dezvoltarii continue. Din pacate, sau de ce nu, din fericire, conceptele cliseu si canalele clasice de comunicare nu mai sunt suficiente pentru a aduce clientii in business-ul nostru.

De ce spun asta?

Pentru ca atata timp cat alergam cu totii pe aceeasi pista de atletism iar la fiecare tura de teren se mai adauga alti si alti alergatori, cu siguranta foarte multi se vor impiedica si vor fi calcati in picioare de ceilalti.

Nu spun ca trebuie sa furam startul insa sunt convins ca intotdeauna exista o pista paralela pe care putem alerga singuri, cel putin o vreme, fara a simti in ceafa presiunea celorlalti.

Spuneam mai sus ca nu avem de ales si trebuie sa mergem pe calea dezvoltarii iar acest lucru ne ajuta sa devenim marketeri moderni intotdeauna adaptati si adaptabili noilor trend-uri din comunicare.

Iata cateva puncte definitorii marketerului modern:

Marketerul modern – ROI-ul cu ajutorul tehnologie
In trecut, marketerii clasici implementau campanii fara sa poata livra date concrete de legate de ROI. Astazi, odata cu dezvoltarea diverselor tool-uri din online totul se poate masura iar generarea lead-urilor si apoi a conversiilor a devenit principalul task al marketerilor care nu au la dispozitie bugete de brand awareness.

Marketerul modern – social media in toate actiunile sale
Social Media este versiunea moderna a procesului de vanzare pentru ca ofera companiilor posibilitatea de a interactiona unu la unu cu potentialii clienti. Din ce in ce mai multe companii au dezvoltat departamente speciale de Social Media.

Marketerul modern – interactiunea cu potentialii clienti
Probabil va intrebati daca nu cumva interactiunea cu clientul nu este de fapt treaba de sales. Acum ceva vreme raspunsul era afirmativ. Astazi insa, odata cu interactiunea unu la unu din Social Media, marketerii au devenit oameni de vanzari. Mai mult decat atat, departamentului de marketing i se cere mai des ca oricand sa se implice in procesul de vanzare si sa interactioneze cat mai deschis cu departamentul de sales. De fapt, marketerul modern nu mai este de mult doar un element de creatie dintr-o companie.

Marketerul modern – un bun psiholog
Marketingul modern este despre interactiunea cu publicul tinta printr-un puternic factor emotional. Nu mai este suficient un ambalaj frumos colorat pentru ca acum diferenta este facuta de mesajul pe care il transmitem in piata. Cu cat este mai incarcat emotional, cu atat impactul in randul consumatorilor este mai mare.

Marketerul modern – in centrul organizatiei
Cati dintre voi considerati departamentul de marketing un simplu departament de suport pentru business-ul in care lucrati? Cati dintre voi considerati colegul de marketing cel care trebuie sa livreze ceva frumos? Cati dintre voi folositi departamentul de marketing doar ca sa produca afise, carti de vizita si alte materiale consumabile? Eu cred ca toate acestea va suna foarte familiar 🙂

In zilele noastre, marketerul trebuie sa fie miezul business-ului nostru si asta pentru ca el cunoaste piata, cunoaste obiceiurile de consum, cunoaste puterea de cumparare din piata, isi cunoaste bugetul si capacitatea de comunicare a produsului sau produselor. Folositi toate aceste cunostinte si implicati marketingul incepand cu produsul, pretul, plasarea si evident promovarea acestuia.
UPS, cei 4P sunt pe cat de clasici pe atat de moderni.

Sa fim inspirati! 🙂

Sursa photo: unsplash.com

Tags : agentie de turismconsultant de turismconsultanta in turismmadalin mancilamarketing si comunicare in turismspecialisti in turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

Leave a Response