Mos Craciun Corporatist

srikanta-h-u-TrGVhbsUf40-unsplash

Ti se pare nostim titlul ? Inseamna ca nu ai lucrat in corporatie si nu stii cum apare Mosu´Corporatist !

Daa, e tot alb si rosu …. Multumiiiim Coca Cola…banuiesc ca stiti cu totii povestea, nu mai reiau 🙂

Deci cum e Mosu´asta? Pai in primul rand e foartee punctual. Exagereaza chiar. Stie ca trebuie sa ¨ponteze¨ cartela mai devreme de 25 decembrie. Pentru ca apoi oamenii pleaca in concedii si nu mai prinzi toata echipa prezenta.

Din experienta noastra de Events Planners, vine undeva intre 10 si cel tarziu 20 decembrie. Vine sigur pentru ca s-a incadrat cuminte pe bugetul 2012, calculat cu grija din nov-dec 2012, in sheet-ul 3 din excelul aprobat de Financiar si CEO 🙂

Aduce cu sine laude pentru cei mai harnici si sarguinciosi angajati, diplome si diverse premii, speech-uri si alte bla bla bla.

Dar de fapt vine cu o amintire pe care corporatia vrea sa o fixeze cumva in mintea angajatului

Dar ce sta in spatele organizarii unei petreceri de Craciun corporate?

Cand departamentul de HR isi da seama ca anul trecut cand au inceput sa plece colegii pe la 22.00….totusi totusi ceva ceva nu a fost cum trebuie organizat de ei, atunci isi fac curaj si apeleaza la noi, la profesionisti.

Cam de prin octombrie, pentru cei patiti sa nu mai gaseasca nicio locatie libera cu un an in urma cand s-au trezit prea tarziu, sau prin noiembrie pentru cei mai multi, atunci incep sa apara cererile.

Cele mai multe se fac in orasul in care e localizata corporatia mama, adica cu preponderenta am orgazanizat petreceri in Bucuresti. In fiecare an in alte locatii, evident, e bine sa variem peisajul. Si ne concentram pe cele mai noi aparute, ca sa fim in trend.

Ca sa adaugam putina savoare si daca si tipicul solicitantului o permite, incercam sa facem ceva tematic. Daca si bugetul e la fel de creativ ca si imaginatia noastra, atunci se pot face lucruri inedite, memorabile.

Am facut petreceri pe stil cubanez, unde am adus o persoana specializata care facea tigarete…live 🙂

Am adus parfumul anilor ´20 cu razzle-dazzle, Charlestone, Al Capone, Interbelic, Jazz, Prohibitia, Mafioti. Am trecut si prin perioada anilor ´40 cu costume de inspiratie tipica, al doilea razboi mondial, aviatori; am dansat blues in anii ´50; ne-am imbracat hippie si groovy pentru anii ´60; am facut disco fever in anii ´70; am dansat boogie, am cantat Madonna in anii ´80. Am facut Wear Red; Blue Party sau White Sensation 🙂 Am facut petrecere cu pirati; medievala; cu cavaleri si domnite; venetiana cu pene si masti; africana cu dansuri tribale, Charlie´s Angels, etc etc ….

Am reusit pana acum cred ca trec prin mai toate epocile, continentele, culturile si trendurile. Experienta intr-adevar te ajuta ca event planner, cu cat ai vazut si organizat mai multe petreceri tematice, cu atat sa ai o viziune mai ampla.

Trebuie sa reusesti sa iti cunosti foarte foarte bine clientul ca sa ii poti propune o tematica care sa cadreze si cu oamenii din companie, sa fie pe cultura lor corporate, si in acelasi timp sa transmita si un mesaj, nu doar sa radem si sa glumim ca ne-am costumat si suntem haiosi.

Pe langa tematica aleasa, cand de fapt oamenii fac totul, ei vin costumati si ei aleg cum sa se distreze, trebuie sa completezi peisajul cu o trupa de muzica bine incadrata in tema, cu aranjarea salii pe tematica, cadouri pentru invitati, hostesse costumate, etc.

Sunt multe de pus la punct, si per total se pot crea amintiri de neuitat.

Si cand nu ai restrictii de buget, numai tu singur iti stabilesti limitele imaginatiei 🙂

Asadar, dragii nostri clienti, lasati-ne pe noi cei care stim ce avem de facut, sa va oferim o seara de Mos Corporatist, dar intr-un stil pe care sigur nu aveti cum sa il uitati.

Credit foto: unsplash.com

Tags: Izabela Glomnicuspecialisti in turism

4 Comentarii

Leave a Reply