Masina zburatoare si alte inventii care vor schimba turismul

joey-kyber-45FJgZMXCK8-unsplash

Ne pregatim sa intram intr-o noua era a turismului.

Indiciile sunt clare, viitorul incepe sa se contureze si imagini care ieri ni se pareau SF devin realitate.

Mijlocele de comunicare se schimba, mijloacele de transport se schimba, iar specialistii in turism trebuie sa se adapteze din mers.

Asa ca fii pregatit sa faci cunostinta cu patru inventii care vor schimba lumea, asa cum o stim.

Masina zburatoare

Masina zburatoare este un fapt. Va fi pusa in vanzare din 2015 si indeplineste visul a miliarde de soferi din lumea intreaga, oferindu-le posibilitatea de a se ridica pe verticala si de a zbura dintr-un ambuteiaj.

Cu aceasta inventie, calatoriile pe distante lungi vor fi mult mai usoare. Turismul va inflori, dar cine va profita mult de pe urma acestui lucru si cine va avea de pierdut? Oare cursele aeriene vor avea importanta curselor cu autobuzul de astazi?

Vom trai si vom vedea.

Telefonul cu autonomie 15 ani

Un telefon care nu se descarca timp de 15 ani este un vis frumos devenit realitate, mai ales pentru calatorii aventurieri.

SpareOne este un telefon simplu, dotat cu lanterna, ce functioneaza in reteaua GSM si are autonomie foarte mare.

Secretul sau este ca poate fi alimentat de baterie AA, alcalina, NiMH sau Litiu si ofera posibilitatea de a realiza apeluri de urgenta chiar si fara SIM.

Asa ca SpareOne o sa devina parte din trusa de urgente a oricarui calator responsabil si va contribui cu siguranta la extinderea turismului de aventura.

Stiind ca pot lua oricand legatura cu cei dragi sau cu serviciile de urgenta, mai multi oameni se vor incumeta sa plece in expeditii si sa se calatoreasca in zone mai putin accesibile.

Sensum, arma publicitarilor

La Mobile World Congress 2013 a fost prezentata o inventie ce va schimba strategiile de marketing si comunicare de pana acum.

Acesta inventie, numita Sensum, detecteaza nivelul de interes pe care cineva il are fata de o reclama, un film sau o piesa, cu ajutorul unor senzori legati de un telefon mobil.

Astfel, se va putea testa in timp real impactul campaniilor inainte de a le lansa. Gata cu angajatii care mimeaza interesul in fata propunerilor conducerii.

Nimeni nu mai pacaleste pe nimeni. Produsele departamentelor de marketing si comunicare trebuie sa fie cu adevarat bune sau… nu vor fi deloc.

Google Glass

Google Glass este una dintre cele mai interesante inventii ale secolului nostru.

Acest gadget este un mini computer ce poate fi activat prin comanda vocala. Prin intermediul lui, utilizatorul se poate conecta la internet si la retelele sociale, gadgetul ajutandu-l sa-i recunoasca pe cei cu care se intalneste pe strada sau la conferinte.

Ochelarii pot fotografia, inregistra video, au optiune de videochat, pot afisa ghiduri GPS si pot traduce in timp real textele surprinse in campul vizual sau cuvintele rostite de partenerul de conversatie. Oameni din diferite colturi ale lumii vor putea interactiona fara ca diferentele lingvistice sa mai fie o bariera. Genial, nu?

Atunci cand majoritatea oamenilor incruciseaza bratele si se minuneaza in fata inventiilor tehnologice, profesionistii evalueaza oportunitatile care se ivesc. Asa ca informeaza-te si fii cu un pas inaintea vremurilor. Informatia inseamna putere si puterea inseamna succes!

Ceea ce iti doresc si tie!

Credit foto: unsplash.com

Tags: specialisti in turism

3 Comentarii

  1. Toate sunt interesante, dar in Romania avem cea mai mare inventie care influenteaza turismul. Inventia de taxe si impozite. Se genereaza peste noapte, se pune in practica imediat si nu ai nevoie de brevet de inventator.

Leave a Reply