#Litoralulmeu

Acum un an de zile se intampla in turism primul Megainfotrip de litoral, actiune care reunea  la malul romanesc al Marii Negre sute de agenti de turism aflati intr-un tur de cunoastere/vizitare/revedere a statiunilor si

hotelurilor de pe litoral.  Am participat la acest eveniment ca reprezentant Transilvania Travel, touroperator care gestioneaza  cateva zeci de hoteluri ale SIF Transilvania pe litoral, primind in vizita grupurile de agenti si organizand prezentari B2B.  Mai apoi, mi-am dezvaluit impresiile in articolul: “Cu onestitate despre litoralul romanesc”

Astazi, 22 mai, incepe editia 2013 a acestui megaeveniment de industrie. Fata de editia anterioara, doua dintre noutati ar fi: 1. organizarea de catre ANAT a unui grup de jurnalisti care vor participa la info cu un  program special dedicat lor si 2. defasurarea info-ului  #Litoralulmeu,  destinat bloggerilor de turism.

Cateva cuvinte despre #Litoralulmeu, la care voi participa ca blogger de family travel pentru www.urbankid.ro, blog  de parenting unde gestionez sectiunea de travel:

 • Proiectul  sta sub parteneriatul Accent Travel Happy Tour  . Dupa cum stiti, cele doua companii au un deal  prin care cea dintai este furnizorul celei de-a doua pe turism intern.  Ca o paranteza,  parteneriatul a fost facut public in cadrul eTravel Conference.
 • Info-ul destinat bloggerilor dureaza 4 zile (23-26 mai) si reuneste  10+1  bloggeri
 • Bloguri prezente: Xplorio, Travelgirls, Drum liber, Blogdecalatorii, Airlines Travel, 1001 Calatorii, Hai la bord, Urbankid, Imperator Travel, Calatorii360, Travelbuzz (blog marca Accent Travel). Plus simpaticul HAPPYsor  care e neobosit si se afla peste tot, de la metroul din Bucurest pana la plajele din Creta, etc.
 • Conceptul info-ului se diferentiaza de programul traditional de vizite, urmarind oportunitatile de petrecere a timpului liber si diversitatea activitatilor ce pot fi desfasurate la mare
 • Scopul este de a incuraja turismul pe litoralul romanesc, prin agentiile de turism (online si traditionale), oferind exemple de investitii, mentalitati pro client, posibilitati de agrement si de petrecere a timpului ( indoor si outdoor)
 • Cum spuneam, programul este mai putin focusat pe vizitarea de hoteluri (cu exceptia celor in care grupul va fi cazat sau va desfaura activitati), fiind mai degraba orientat pe diversitatea activitatilor indoor si outdoor destinate turistilor: spa day, program herghelie Mangalia, plimbare cu caiacul pe lacul Mangalia, iesire in larg cu velierul Adornate, vizita situri Constanta, degustare de vin la Murfatlar
 • Cei 10+1 bloggeri vor avea mese comune cu agentii de turism (pranzuri si cine), prin urmare socializarea va fi la cote maxime
 • Parteneri in proiect, in afara celor doi organizatori: Hotel Europa , Hotel Vega , Velierul Adornate, Hotel Iaki .

Cunoscut fiind atasamentul meu fata de destinatia Romania, va spun cinstit ca imi place mult initiativa asta. Imi place mult si numele ei, care implica acest pronume posesiv “meu”. Pronume posesiv cu o componenta mare de responsabilitate – pentru ca, de principiu, suntem responsabili pentru  ceea ce ne apartine. Eu una ma simt responsabila pentru #Litoralulmeu si pentru felul in care acesta va evolua in ochii, in mainile si in mintea turistilor.

In ceea ce ma priveste, voi fi acolo cu ochiul de mama, pentru a-mi actualiza informatiile despre litoral, pentru a  face recomandari de vacanta familiilor cu copii. Insa voi fi acolo si ca om de marketing & comunicare, pentru a vedea evolutia evenimentului gigant fata de editia de anul trecut si pentru a ma convinge cat si cum s-au mai schimbat lucrurile in acest business de turism de litoral.

P.S. Ca sa fiti la curent cu ce face gasca bloggerilor in cele 4 zile, urmariti-ne pe facebook si pe twitter, folosind hashtag-ul #Litoralulmeu.

Tags : agentie de turismAndrada Crangusconsultant de turismconsultanta in turismRomaniaspecialisti in turism
Andrada Crangus

The author Andrada Crangus

5 Comments

 1. O initiativa reusita, apreciabila si de repetat!

  Ar fi interesant de estimat cam cat ar costa un astfel de Pachet de Week-end prelungit!?

  Adica cat ar avea de platit un turist ca sa retraiasca (in mare parte) experientele pe care le-ati testat voi zilele astea.

  Cu siguranta Europa, Vega si Iaki sunt Hoteluri de TOP, excelente chiar, si pot intra in competitie cu orice alt hotel de la Marea Neagra si nu numai!

  Iar activitatile pt timpul liber sunt diverse si interesante, potrivite pentru orice stil de vacanta, si orice preferinte.

  Costurile unui astfel de week-end prelungit, in conditii de top si cu activitati atat de interesante, sunt fara indoiala esentiale!

  Stiu multi romani care si-ar dori o astfel de experienta pe Litoralul Nostru!

  Nu stiu insa si cati isi permit sa o includa in Bugetul de Vacanta!

  Pana la urma, bani de vacanta avem si/sau strangem cu totii, insa oportunitati de a-i cheltui sunt multe. Si competitia intre destinatii si Hoteluri se bazeaza de multe ori si pe Tariful final, precum si pe raportul calitate/pret!

Leave a Response