Incepe sezonul city break-urilor

joey-kyber-45FJgZMXCK8-unsplash

Cateva zile ne mai despart de luna septembrie.

Sezonul de vara aproape ca s-a incheiat, desi chiar si o parte din luna septembrie(sau intreaga luna) poate fi considerata tot “sezon de vara” turistic pentru ca avem inca multe destinatii in care soarele este sus pe cer, apa marii este calda iar statiunile inca se bucura de zumzetul creat de turisti.

Se termina vara, se incheie cursele charter. Ce urmeaza?

Ne pregatim de sezonul de iarna, de vacantele la ski si de sarbatorile de iarna. Mai este insa pana cand da prima zapada si pana cand vom auzi cantecele colindatorilor la geam, asa ca…ce este de facut?

Nu mai pleaca lumea in vacante toamna?

Ba da, seria vacantelor continua in orice sezon. Vara este intr-adevar “varful” cand toata lumea isi ia vacanta, insa sunt multe persoane care prefera vremea calduta de toamna pentru a se bucura de vacanta.

Daca tot se apropie toamna m-am gandit sa impart cu voi cele mai indragite destinatii si tipuri de vacante din acest sezon.

Toamna este perfecta pentru vacantele in orase, pentru descoperirea istoriei unui oras, a traditiilor, a locurilor unicat din oras si a activitatilor preferate de locuitorii orasului respectiv. Atat circuitele cat si city breakurile se numara printre vacantele “tipice”sezonului de toamna, insa dintre acestea doua city breakurile ies castigatoare!

Un city break este usor de realizat. Daca nu mai ai prea multe zile de concediu este suficient sa-ti iei liber intr- o zi de vineri sau de luni si, alaturi de zilele de weekend sa alegi una din capitalele Europei: Paris, Praga, Roma, Viena, Budapesta. Acestea sunt numai cateva idei de city break, lista oraselor ce merita vazute putand continua!

Un alt motiv pentru a alege un city break in prag de toamna este shoppingul. Doamnele si domnisoarele sunt tare iubitoare de shopping, mai ales in la inceputul sezonului de toamna magazinele sunt pline de oferte speciale si reduceri. Ce-i drept, reducerile sunt pentru articolele de vara, insa iti poti cumpara cate ceva inca de pe acum pentru vara viitoare. Sau, daca esti un impatimit al modei poate mergi un weekend la Milano, in capitala modei pentru a arunca un ochi peste colectia de toamna a marilor creatori de moda!

Asa cum spuneam si in articolul “Destinatii de toamna“, toamna este cel mai bun moment pentru a vizita in liniste unele dintre cele mai frumoase orase europene: acum vremea este mai blanda, orasele nu sunt intesate de turisti si te poti bucura de fiecare descoperire, de fiecare coltisor de oras pe care il vizitezi.

Voi ce spuneti? Este toamna sezonul city break-urilor?

Credit foto: unsplash.com

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: Carmina Nitescucity breakpiata de turismspecialisti in turismturismturism marketvacanta de toamna

5 Comentarii

  1. Toamna este sezonul vacanTelor Seniori sau Social,in primul rind,evident,si a City Breakurilor.Sanu uitam insa circuitele,toamna fiind perioada in care se organizeaza cele mai multe circuite.

  2. Pingback: Carmina Nitescu |

Leave a Reply