Impresii de la targul de turism

Desi imi tin cu greu ochii deschisi dupa 4 zile intense de targ, nu ma pot abtine sa nu exprim cateva impresii personale legate de targul de turism tocmai incheiat.

Fiind implicat personal cu un proiect in cadrul targului, este foarte posibil sa fiu putin subiectiv insa cu ajutorul vostru vom trage concluziile corecte.

Iata ce am vazut eu, pe scurt:

– am vazut cel mai mare targ de turism organizat in Romania in ultimii 3-4 ani, targ care s-a intins pe o suprafata de 15 mii de metri patrati, brut.

– am vazut o organizare foarte buna din partea celor de la Romexpo (cel putin in cazul meu ), lucru de care ma indoiam putin.

– am vazut cateva standuri extrem de bine construite si gandite, demne de expozitiile din strainatate.

– am vazut un targ dedicat Turciei intr-o proportie foarte mare, poate prea mare.

– am vazut cozi la intrare in special in ziua de sambata si m-am socat. Ma asteptam la un flux important insa surpriza a fost mult mai placuta decat speram eu, e adevarat, ne-a ajutat si vremea calda de afara.

– am vazut oameni dezmortiti din aceasta iarna grea, cu gandul la mare si la soare, entuziasti si cu muuuuult chef de vacanta.

– am vazut cozi in standurile turoperatorilor, lucru la care nu mai indrazneam sa ma gandesc in urma cu putina vreme.

– am vazut o desfasurare importanta de forte in organizarea standurilor, in decorarea lor si in alimentarea lor cu materiale destinate vanzarii pachetelor turistice.

– am vazut un ministru al turismul care a petrecut cateva ore bune in expozitie incercand sa cunoasca si sa comunice cu cat mai multa lume. Nu am mai vazut de mult acest lucru insa pot intelege ca este la inceput de mandat:)

In final pot sa spun doar ca ma astept sa completati voi lucrurile pe care eu nu le-am vazut si  cred ca succesul acestei expozitii este foarte greu de contestat dupa parerea mea.

Un sezon bun sa avem!

Credit foto: unsplash.com

Tags : madalin mancilaspecialisti in turismtarg de turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

10 Comments

  1. Am vazut bani multi de la Regio, in sfarsit zonele se pot promova, au reviste, am fost impresionat in mod placut.

  2. Nu cred ca am vazut in ultimii 4 ani ca potentialii turisti sa astepte ore intregi ,in picioare, doar pentru a putea discuta cu un consultant in turism!Sunt surprinsa foarte placut.Am apreciat seriozitatea si determinarea acestor oameni.Mai putini ” vanatori de cataloage” ca in anii trecuti,mai mult focus ..sunt incantata de targul de turism din acest an.A fost o provocare dar cred ca a meritat efortul,atat pentru agentiile participante cat si pentru cei care au venit la Romexpo cautand oferte de turism bune.Ca si organizare..au fost intr-adevar cateva standuri amenajate cu bun gust,consultanti cu zambet pe buze si amabili (in ciuda zgomotului si oboselii).Turismul romanesc este pe un drum bun.

  3. Multumim, Camelia pentru feedback. Asa este, acest targ a fost diferit si neasteptat in acelasi timp! Sper ca “istoria” sa se repete si in viitor.

  4. Sunt perfect de acord cu “Turismul romanesc este pe un drum bun”. Parca targul de anul asta a a inceput sa semene cu ce vedem afara. Cred ca si faptul ca cel din toamna nu va mai exista i-a facut pe organizatori, expozanti si chiar pe vizitatori sa isi focuseze toata energia si cheltuiala pe acesta.

    Succes!

  5. Madalin, ai vazut si blogosfera de travel sustinuta de un jucator important din piata de turism? Vad ca nu ai scris, deci nu ai vazut… 🙂

Leave a Response