Club Med – insule exotice, lux, exclusivitate…va mai trebuie si alte argumente ?

club_med_logo16

Club Méditerranée, cunoscut ca si Club Med este o corporatie de origine franceza. Pe scurt, reprezinta niste locatii de vacanta, raspandite in multe locuri de pe glob, de obicei in regiuni exotice. Principiul dupa care functioneaza se bazeaza pe sistemul all-inclusive resort.

Club Méditerranée – Date pe scurt
Industria Turism
Anul infiintarii 1950
Sediul central Paris,France
Miami Blue “Lagoon”, Florida
CA € 1.360 miliarde (2009)
Nr. angajati 20,333
Website www.clubmed.com

Clubul ca si concept a fost infiintat in 1950 de catre un fost campion belgian la polo, Gérard Blitz, fiul unui fost slefuitor de diamante din Anwers. La varsta de 38 de ani, acesta a dezvoltat un concept revolutionar: un nou tip de vacanta care sa dezvolte gustul de viata si practicarea sportului. Asociat cu Gilbert Trigano, Blitz inaugureaza primul sat de vacanta Club Med in insulele Baleare, pe plaja Alcudia, in Spania. In cursul verii anului 1950, cei doi aveau incrise pe lista 2 300 de persoane si au fost obligati sa refuze alte 10 000 de cereri. In anul 1957, Blitz lanseaza bratara din plastic, purtata de membrii clubului, inspirata de un colier al fiicei sale.

Resorturile de la inceputuri erau simple, membrii clubului locuind in casute de paie pe malul marii, avand facilitatile la comun. Dar aceste structuri au fost curand inlocuite cu bungalow-uri moderne. Taxa de intrare in club era stabilita la suma de 300 Franci francezi, iar costul unei vacante de doua saptamani se ridica undeva la 15,900 franci, aprox 2500 Eur.

Fiecare club ofera o lista larga de servicii si activitati, toate incluse intr-un singur pachet. Printre serviciile incluse se pot numara: cazare, masa, activitati sportive, jocuri, show-uri.

Multe cluburi sunt create special pentru familii, oferind facilitati speciale pentru copii, exemplu cluburile de tip “Baby”, “Petit”, “Mini”, “Junior’s” cu spatii si activitati create numai pentru copii.

Club Med sunt acum impartite in 3 categorii principale:
• Cluburi family: cu multe facilitati pentru copii;
• Cluburi pentru oricine: nu au facilitati speciale pentru copii; dar sunt gandite pentru familii compuse din adulti sau grupuri de prieteni;
• Cluburi adult-only: acces numai persoanelor peste 18 ani, ofera relaxare, sport, activitati recreationale numai pentru adulti, prieteni, single sau cupluri.

An de an, clubul se extinde tot mai mult. Astazi numara 80 de Cluburi, aflate pe cinci continente, are angajati care vorbesc 30 de limbi straine din care si Romana din 2010. Din noiembrie 2010 Club Med are locatii in Europe, Africa si Orientul Mijlociu, America de Nord, Mexic, Caraibe, America de Sud, Asia, Australia, Oceanul Indian si Pacific.

Printre sloganurile cu care s-au promovat de-a lungul timpului se numara: “Discover the new Club Med, refined, exceptional, a’ la carte”; “Where Happiness Means the World” ; “The Club Med Vacation… The Antidote to Civilization” sau “Club Med… Life as It Should Be.”

Nu mai continui descrierea, doar va recomand. Mergeti la Club Med!
E o experienta as it should be 🙂

Tags: companii de turismhotelIzabela Glomnicumarketing si comunicare in turismspecialisti in turismunitati de cazare

Leave a Reply