Cati romani se gandesc la vacanta?

joao-silas-I_LgQ8JZFGE-unsplash

In urma unui stiudiu online realizat de catre cei de la Heidi Chocolat necesar campaniei de promovare a noilor sortimente SummerVenture, peste 80% dintre romani au planuri de vacanta in 2012.

Destinatiile preferate de catre acestia sunt litoralul românesc (30%), staţiunile montane (24.3%), dar şi ţările din Europa Latină precum Spania, Portugalia sau Italia (12,4%).

Acum ce sa zic, din datele de mai sus rezulta ca din puzderia de romani care si-au facut planuri de vacanta anul acesta, peste 50% dintre ei au prioritizat destinatiile autohtone. Ce bine ar fi sa fie asa:).

Mergand mai departe  vedem ca un procent semnificativ( 12,4% ) il reprezinta destinatiile latine de tip Spania si Portugalia. Destul de mult in conditiile in care acestea sunt totusi destinatii destul de scumpe. Mai mult decat atat, nu am vazut nimic legat de Turcia, vedeta din topul preferintelor romanilor daca e sa ne luam dupa ceea ce se intampla in agentiile de turism, nu am vazut nimic despre insulele grecesti care desi sunt intr-o scadere vizibila au ramas totusi in topul preferintelor.

Daca ne gandim totusi la brandul care a comandat studiul, este clar ca nu ne putem baza pe relevanta datelor de mai sus. In schimb putem fii siguri de un lucru. Consumatorii de Heidi prefera sa savureze ciocolata pe plaiurile mioritice pe plaja sau pe munte. Nu e rau, acum stim unde isi vor concentra oamenii campaniile:)

In final poate sunteti interesati sa aflati si la ce viseaza romanul atunci cand este vorba despre o destinatie turistica. Astfel, conform aceluiasi studiu, visele de călătorie ale românilor se intdreapta către insule exotice precum Caraibe sau Tahiti (45.4%), ţări din Orientul Îndepărtat şi Mijlociu (21.25%) sau din Asia de Sud Est precum Malaezia, Thailanda sau Indonezia (8.7%).

Frumos nu? Macar visele nu costa nimic:)

Sursa foto: unsplash.com

Madalin Mancila

autor Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com
Tags: madalin mancilaspecialisti in turism

Leave a Reply