Blonde, turism, promovare

 

Umbla vorba cum ca, Dana Savuica a devenit consilier al ministrului delegat pentru mediul de afaceri si turism Maria Grapini, urmand sa ajute la promovare Romaniei peste hotare. 🙂

Revin la titlu si repet : Blonde, turism, promovare 🙂

Mai concret, observam ca orice am spune, guvernul, oricare ar fi el, considera ca reteta succesului in turism este reprezentata de promovare. De fapt, nu orice fel de promovare ci una cu blonde :).

Incepand cu doamna Udrea si continuand cu doamna Savuica, forta blondelor din turismul romanesc reprezinta cu siguranta  singurul punct constant din punct de vedere al strategiei si al comunicarii brandului de tara, la care mai putem adauga o frunza :).

De fapt, ce comunicam? Blonde sau branduri? Aaaaa stiu. Raspunsul este, BLONDE devenite BRANDURI 🙂

Acum, revenind la doamna Savuica, trebuie sa-i apreciem sincer evolutia carierei. Cu un background oferit de tatal ei , ambasador in Sri Lanka, Malaysia, Filipine, Indonezia, Pakistan, Cipru si Finlanda, doamna Dana a pornit de la Casa Venus si a ajuns in Playboy, a continuat in televiziune, a fost imaginea unei agentii autohtone iar acum, apogeul se traduce prin acest post de consilier al ministrului.

Acum, lasand glumitele nevinovate deoparte, intreb:

Care este targetul pe care il vizam atunci cand aducem ca endorseri personalitati din Romania, prea putin cunoscute peste hotare?

Daca stiti raspunsul, va rog sa folositi box-ul de comment 🙂

Sa fim fericiti in fiecare zi 🙂

Tags : madalin mancilaspecialisti in turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

10 Comments

 1. Cat de tare ar fi sa iti raspunda dna Ministru sau dl Filipescu in Comentarii!

  Sau chiar Dana Savuica.

  Sau macar vreo Agentie de PR sau MK cu care colaboreaza Ministerul (chiar asa, exista una?)

  😉

 2. sa nu uitam ca doamna avea o rubrica in ziarul Libertatea in care raspundea la problemele sexuale ale co-nationalilor :))) tot un fel de consiliere

 3. poate ca e vorba de o optiune tot mai decisa pentru turism sexual? intreb si eu, nu dau cu tunul… pentru ca activele exista si sunt deja bine cunoscute peste hotare, din moment ce primul motiv al strainilor pentru vizitarea Bucurestiului este viata de noapte; cine stie ce stragie desteapta or avea aia la minister pentru a promova “frumusetile Romaniei”, iar noi nu ne prindem si ii tot luam la trei pazeste 🙂

 4. Dana Savuica are treaba cu turismul exact cat are si sefa ei, Maria Grapini. De ce pana mea mie mi se cere diploma in turism ca sa administrez o pensiune si uneori nici asta nu e de ajuns iar uneia care conduce intregul destin al turismului romanesc ii este de ajuns experienta in tesaturi si tricotaje si 30 de premii din care amintesc: ,,Premiul Femeia conduce" sau ,,Fiii Gorjului". Despre Dana Savuica pot sa spun ca o ardea prin Tara Galilor acum o luna si s-a cazat la hotelul unde lucreaza un prieten de-al meu. Scopul imi scapa. Probabil se urmareste promovarea frumusetilor blonde si brunete ale patriei noastre dupa model thailandez. Niciunul din cei 15 prieteni ai mei care au vizitat Thailanda pentru business nu-si aminteste unde a fost cazat, numele unui obiectiv turistic sau strada unde a locuit. Dar toti au revenit acasa hotarati sa divorteze :)))

 5. De ce toata lumea pune accent pe promovarea turismului cu blonde?
  Noi nu avem infrastructura rutiera, nu avem personalul bine pregatit sau bine platit, insa adaugam frunze la brandul de tara care a fost facut de pomana ca sa ma exprim plastic. Noi nu dezvoltam nimic din cauza costului. Cred ca suntem singura tara care avem tot ce ne trebuie sa practicam turismul four season si nu profitam de aceasta sansa.
  Ce sa promovam? Avem ce promova?
  Cate agentii de turism ofera pachete de servicii turistice pe Romania? Care este procentul de servicii turistice romanesti intr-o agentie de turism? mai putin de 10% cred, pentru ca turismul romanesc nu este rentabil plus ca este si foarte scump.

Leave a Response