Atelierele Paravion – old business meets new passion

nils-nedel-ONpGBpns3cs-unsplash

S-a incheiat asadar prima editie #ateliereleparavion.

Adica proiectul-concurs care a insemnat 10 bloggeri care au pastorit in total 45 de studenti masteranzi ai facultatii de marketing din ASE, distribuiti in 10 echipe. 45 de destinatii majoritar europene, scrise si vorbite, adunate in concepte de echipa sau fragmentate in abordari individuale, descrise mai stangaci sau mai creativ. Si un juriu care a stat si a ascultat, a citit, s-a entuziasmat, a notat, s-a gandit, s-a razgandit si pana la urma a deliberat.

Mai toate dintre cele 10 echipe au luat proiectul asta foarte in serios, asa ca au pus in el timp, energie, creativitate, research. Multe dintre echipe au gandit propuneri perfect eligibile in realitate. Cam asa a fost si cu ce am gandit noi, eu si echipa mea .

N-o sa va vorbesc despre premiul pe care l-am castigat, pentru ca echipa mea nu a fost printre cele aplaudate. Echipele incununate de success au fost ghidate de: Ana Maria Caia (primul loc), cuplul Travel Badgers (locul 2) si Mihai Jurca (locul 3).

O sa va vorbesc insa despre conceptul pe care l-am pus la cale impreuna cu echipa mea si despre cum a fost el umbrit de faptul ca, distinct de conceptul prezentat, am fost descalificati pentru continut duplicat pe una dintre destinatii (la proba scrisa 🙂 ).

Am ales sa va vorbesc despre acest concept pentru ca, desi el nu a fost premiat:

  • 1. nu mi-e teama sa vorbesc despre proiectele mele care nu au vazut laurii succesului si
  • 2. Cred in valoarea lui, cu atat mai mult cu cat nu am vazut nimic similar pe piata noastra implementat pana in acest moment.

Ce am dezvoltat impreuna cu cei 4 studenti pe care i-am ghidat este in fapt un sub-brand de travel nisat pe conceptul de “cool hunting” .

Care se cheama “Cool hunting by Paravion” si care propune abordarea destinatiilor de travel (orase, in cazul nostru: Larnaca, Sofia, Bremen si Iasi) prin prisma experientelor personale care nu se afla in niciun ghid turistic (locuri, oameni, intamplari, emotii). Caci orasele sunt ca oamenii: multe par banale dar, daca ai abordarea potrivita, poti gasi lucruri incredibile.

Mi-a placut provocarea de a fi in acest proiect Paravion, ideea in sine mi se pare excelenta, iar cei care au participat ca si competitori merita tot respectul.

Felicitari absolut sincere celor trei echipe premiate si drum bun mai departe pentru #ateliereleparavion.

Iar cine e curios sa afle cum suna “Cool hunting by Paravion”, este poftit aici:

Credit foto: unsplash.com

Tags: Andrada Crangusmarketing si comunicare in turismspecialisti in turism

3 Comentarii

  1. Florin,

    Pentru a inspira operatorii de turism din Brasov, pe durata TTF (28-30 martie) se va organiza un workshop in care vor fi prezentate cateva proiecte de succes, exact pe profilul acestui proiect. Caci bunele practici merita impartasite, asta este una dintre conditiile progresului :-).

Leave a Reply