Travel start-ups are born mobile

william-iven-dAmHWsRYP9c-unsplash

Este din ce in ce mai clar ca viitorul in business este pe platforme mobile. Companiile din turism aflate deja pe piata investesc foarte mult in partea de ‘mobile’.

Dar stiai ca exista deja start-up-uri care se infiinteaza direct prin aplicatii mobile?

Continui prin a-ti prezenta 5 start-up-uri de acest gen, care s-au construit direct pe plaftorme mobile:

Funlidays este o aplicatie de planificare de calatorii care ajuta turistii sa-si construiasca itinerarii si o harta rutelor folosindu-se de functia “drag & drop”. Utilizatorii pot cauta atractii, isi pot planifica activitati la anumite ore, isi pot pune pe mapa toate indicatiile de care au nevoie, putand sa le acceseze apoi chiar si in modul offline.

Bineinteles, nu este prima sau singura aplicatie de acest gen, dar usurinta cu care se poate planifica o calatorie cu ajutorul ei o face o aplicatie distractiva.

TastemakersAfrica este parte dintr-o multi-platforma proiectata pentru calatorii generatiei noi, asa-zisii millenials, care vor sa exploreze tarile africane fara a cumpara traditionalele pachete de calatorii spre anumite destinatii. Fiind mai mult o platforma mass-media, se gasesc foarte multe informatii despre mancaruri, bauturi sau optiuni de relaxare pe care le ofera continentul. Astfel, utilizatorii platformei isi pot planifica singuri calatoria pe continentul African pornind de la alegerea restaurantelor, cluburilor la alegerea activitatilor care li se potrivesc si la diverse tipuri de cazare. TastemakersAfrica ofera si 4 pachete de calatorii special gandite sa se potriveasca spiritului “millenial”.

Okanda este o platforma ce permite rezervarea de locatii unde au loc inalniri sau evenimente de business. Momentan functioneaza doar in Marea Britanie, dar are toate sansele sa se extinda pe plan international foarte repede avand in vedere fondurile de 1,6 milioane de dolari pe care le-a strans. Skift: “Start-up-urile pe parte de business travel tind sa aiba mai mult succes decat cele pe leisure travel, aratand o cerere mult mai consistenta si clara.”

LookBooker este o platforma unde oamenii pot cauta, compara si face rezervari la saloane de infrumusetare. Aplicatia a fost creata pentru a le oferi turistilor posibilitatea de a gasi cu usurinta saloane unde isi pot intretine aspectul atunci cand sunt in calatorii. Aplicatia este disponibila momentan in Singapore si New York. Pentru a face o programare nu trebuie decat sa alegi tipul de serviciu de infrumusetare de care ai nevoie, locatia  in care te aflii, ziua si momentul dorit din zi. LookBooker se diferentiaza de competitorul Yelp prin faptul ca pune la dispozitia utilizatorilor review-uri, dar si posibilitatea de a folosi serviciul direct de pe telefonul mobil.

Maps.Me  pune la dispozitia utilizatorilor o harta in modul offline, unde acestia pot descoperi puncte de interes, cauta, salva locatiile favorite si folosi functia gps fara a fi nevoie de internet.

Google propune ceva asemanator, dar cu ce vine Maps.Me in plus este ca utilizatorii pot explora si zone mai putin populate cum ar fi munti sau trasee montane.

Avem, asadar, din ce in ce mai mult aplicatii ce iau nastere direct prin aplicatii dedicate platformelor mobile.

Gasesti articolul original aici.

Credit foto: unsplash.com

Tags: agentie de turismspecialisti in turism

Leave a Reply