Top 10 Agentii de Turism pe Facebook – Iulie

steinar-engeland-unsplash

 

Da, da, da. Stiu ca majoritatea dintre noi suntem fanii top-urilor, indiferent de natura lor 🙂

Astazi, va provoc sa urmariti top 10 Agentii de Turism pe Facebook si nu oricum, ci din punct de vedere al numarului de fani care interactioneaza cu mesajele respectivelor branduri.

Pentru ca suntem satui sa acumulam mii si mii de fani inactivi sau impotenti in fata comunicarii noastre, avem ocazia sa analizam doar exclusiv numarul celor care interactioneaza constant cu ceea ce comunicam noi in fiecare zi.

Inainte de top, iata ce reprezinta rata de engagement printr-o definitie by Victor Kapra:

Cifra utilizatorilor care au interactionat cu o pagina intr-o anumita perioada de timp – “engaged users”.
Este un indicator mai clar decat numarul de fani, pentru ca numarul de fani nu garanteaza expunerea la mesajele paginii, in timp ce acesti “engaged users” sunt utilizatori care chiar au interactionat cu pagina, pe de o parte fiind implicati/engaged in activitatea cu care au interactionat, pe de alta parte generand mai multa expunere in randul fanilor pentru mesajele cu care au interactionat.

 

Asadar, acest top este intocmit dupa numarul fanilor activi in luna Iulie conform instrumentului de monitorizare al paginilor de Facebook, ProFacebrands.

 

Locul 1: Paravion.ro – 8.493 Fani activi

Locul 2: eSky Romania – 7.326 Fani activi

Locul 3: Vola.ro6.389 Fani activi

Locul 4: AirTickets.ro5.876 Fani activi

Locul 5: Genius Travel4.538  Fani activi

Locul 6: Extreme Travel2.414 Fani activi

Locul 7: Travel Max2.094 Fani activi

Locul 8: TUI Travel Center2.093 Fani activi

Locul 9: Eximtur1.860 Fani activi

Locul 10: Interra Travel1.574 Fani activi

Personal nu o sa comentez rezultatele din Facebrands, va las pe voi sa o faceti, insa sunt convins ca si datorita acestui top, marketerii din turism vor incerca sa isi imbunatateasca performantele luna de luna.

La inceputul lunii septembrie am sa revin cu top 10 pentru luna august. Chiar sunt curios daca vor fi miscari interesante.

Pana atunci, sa avem succes in toate !

Sursa foto: unsplash.com

Madalin Mancila

autor Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com
Tags: agent de turismagentie de turismmadalin mancilasocial media in turismspecialisti in turism

15 Comentarii

 1. As fi vrut si eu sa vizualizez acest top pe facebrands, dar imi cer permisiunea de a-mi accesa contul si profilul si lista de prieteni si etc.
  Cand vad astfel de cerinte dau flit instant.
  Asteptam si topurile viitoare.

  O zi faina,

 2. Da,vad ca aici Paralela45 nu apare,dar apare la Zelist,deci cred ca trebuie refacut sau facut diferentiat.
  Cred ca este mai corect cum a facut Zelist,pe categorii.
  E bizar cum la Zelist apare alt top..unde pe primul loc este eSky..
  Sau poate ma insel eu…

 3. Topul din articol este facut pe toata industria, inclusiv pe agentiile online care vand tot …turism. Din pacate pentru agentiile traditionale, diferenta fata de cele online este foarte mare. Vedeti cifrele prezentate de Zelist pentru agentii traditionale. Sunt foarte mici :(. Eu nu le-as diferentia pt ca nu ne ajuta cu nimic sa facem un top cu cifre atat de mici ca cele din Zelist. Ne-am minti singuri ca suntem buni.

 4. Madalin, ai o mica eroare in text 🙂 Ai scris: "avem ocazia sa analizam doar exclusiv numarul celor care interactioneaza constant see you ceea ce comunicam noi in fiecare zi." (cand ai scris constant deja te referi la utilizatorii re-engaged, care interactioneaza de n ori see you brandul intr-o anumita perioada). Topul afisat tine, insa, cont de numarul de fani activi, fara a face distinctia intre fanul care a interactionat o singura data in perioada respectiva si fanul care a interactionat de mai multe ori (desi este contorizat o singura data). Parerea mea este ca ar trebui sa elimini "constant" din text 🙂

Leave a Reply