Top 10 Agenti de Turism

steinar-engeland-unsplash

Dragi colegi din industrie, Recrutare Turism , v-a pregatit o surpriza bine venita acum la sfarsit de sezon principal.

Astfel, va propunem sa luati parte alaturi de noi la primul proiect de promovare al agentilor de turism si anume , Top 10 Agenti de Turism din Romania.

Se spune ca in era internetului, agentul de turism are zilele numarate. Un site, un sistem de rezervari sau un robot, nu va putea nicioadata sa inlocuiasca insa empatia si experienta unui agent bun de turism. Cei mai buni agenti vor crea pentru clientul lor un pachet in care vor imbina cu maiestrie : incredere, la care adauga intrebari potrivite pentru a descoperi nevoia clientului, descrieri pastelate, un voucher, cel mai potrivit hotel cu tobogane pentru copii, cel mai mic fare+taxe de aeroport, un sofer simpatic pentru transferul de la aeroport, un fact sheet de la hotel cu descrierea all inclusive, disponibilitatea lui de a raspunde si la 2 AM clientului blocat in aeroport, informatii despre cartea de credit care trebuie sa fie embosata pentru a putea prelua masina inchiriata, din nou incredere, flexibilitate, disponibilitate inainte, in timpul si dupa finalizarea calatoriei, empatie, pasiune si putin din speranta lor de a ajunge si ei in acea destinatie. 🙂

Patronul unei agentii va cataloga un agent ca fiind bun in functie de conversie, profit si rata de revenire a clientilor.

Colegul va cataloga un agent ca fiind bun in functie de deschiderea acestuia in a-l invata si pe el ceva nou, admiratia pe care acesta i-o poate provoca, daca il acopera sau nu cand intarzie 🙂 … iar clientul ? Dupa toate cele enumerate mai sus. Unii agenti isi desfasoara activitatea in companii internationale, altii in agentii mici si medii, dar toti au experiente interesante despre ceea ce inseamna sa fii agent de turism.

Regulament:
Se adreseaza oricarui agent de turism, cu minim 1 an experienta in turism, care isi desfasoara activitatea intr-o agentie de turism, tur operator, call center rezervari din Romania.

Cum te poti inscrie?
Trimite-ne numele si prenumele, o adresa de email valida, un scurt istoric al experientei tale, impreuna cu o scurta scrisoare de intentie(pasiuni, ani experienta, locuri vizitate – orice informatie consideri ca ar putea impresiona juriul, de ce crezi ca ar trebui sa castigi premiul Agentul de Turism al Anului. De asemenea, fiecare manager de agentie de turism, tur operator, call center rezervari din Romania isi poate inscrie propriii angajati (cu acceptul in prealabil al acestora).
Dupa incheierea perioadei de inscriere, lista participantilor va fi afisata in grupul facebook Specialisti in Turism si va demara procesul de vot(concurentii se vor vota intre ei – aici mai importante decat like-urile sunt comentariile cu argumente), urmand ca primii 20 agenti de turism, cu cele mai multe voturi obtinute, sa intre in cursa finala.
Lista cu cei 20 finalisti va fi afisata in grupul facebook  Specialisti in Turism si pe Turism Market.com, urmand ca membrii juriului sa-i selecteze pe primii 10.

Criterii de selectie:
Membrii juriului ii vor selecta pe cei 10 agenti in functie de pasiunea, experienta, motivatia, dezvoltarea profesionala ale agentilor.

Juriul:
Oana Diaconu Tigau – RTT
Elena Miron – Secreatar General ANAT
Remus Visan – Deputy Managing Director Paravion.ro
Sorin Vaduvoiu – Executive Manager Perfect Tour
Cosmin Marinof – National Sales Director – TUI Travel Center
Madalin Mancila – Fondator TurismMarket.com

Premii: ( pana in acest moment 🙂 )
1 weekend/2pax Hotel Mistral Moeciu
1 sesiune/2 ore Consultanta RTT(subiect, la alegerea agentului).

Parteneri:
ANAT www.anat.ro
TurismMarket  www.turismmarket.com
Recrutare Turism & Training www.recrutare-turism.ro

Start:
Urmariti cu atentie grupul Specialisti in Turism pentru a nu pierde STARTUL inscrierilor dar si alte informatii importante.

Succes 🙂

Credit foto: unsplash.com

Madalin Mancila

autor Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com
Tags: agenti de turismCosmin MarinofElena MironHotel Mistralmadalin mancilamarketingmarketing in turismmarketing turisticOana Diaconu Tigaurecrutare turismRemus VisanRTTSorin Vaduvoiutop 10 agenti de turismtop agentiiturism market

11 Comentarii

 1. Fetelor,cred ca mai bine v- ati ocupa si de Top 10 Agentii de Turism,la ANAT mereu este dificil de facut un top.Lucrurile trebuie analizate bine,trebuie criterii clare si totul lucrat serios.
  Paralela45, de exemplu,face contabilitate speciala,si la rulaj apare doar comisionul.Trebuie coroborat si dupa profit,randament/ angajat,etc.
  Ginditi- va!

  1. Eu as zice ca dl Burcea se adresa Carminei si Oanei (RTT), gresesc? 🙂 Ideea de top 10 agentii de turism nu e rea deloc, doar ca e de munca aici…de cules date si de interpretat dincolo de interpretarile superficiale ale presei si de cifre la prima vedere…

  2. Dle. Burcea, nu ma simt in masura sa judec agentiile, nici dupa cifra, nici dupa imagine, nici dupa fair play. As putea, maxim, sa judec agentiile dupa fluctuatie de personal, management de personal, seriozitate in relatia cu RTT si lista poate continua in sfera recrutarii. In plus, stiti bine ca nu lucrez/ lucram (RTT) – si bine facem 🙂 – cu toate agentiile din Romania, deci nu as putea nici dpdv HR sa fac un top obiectiv si corect. Imi pun totodata si problema confidentialitatii pe care o am fata de orice client al nostru, pentru ca niciunul nu este perfect, dar misiunea mea este sa fac un matching perfect intre calitatile/ defectele candidatului si ale angajatorului.
   In ceea ce ii priveste pe agenti, pot face diferenta intre motivatii, experienta, cunostinte, specializari sau pasiune, care pot fi reale sau inchipuite 🙂

 2. Ar fi fain un concurs Top 10 cele mai mici comisioane incasate per turist! Sau se poate redenumi, Top-10-cele-mai-mari-reduceri-de-comisioane-ca-sa-iau-clientul-de-la-agentia-vecina!
  Ca s-a purtat pe piata din Romania la greu anul acesta. Nu s-a mai bazat nimeni pe meseria de consilier in turism, ci, majoritatea l-au luat in brate pe “dincolo era mai ieftin” facand concesii foarte apropiate de vulgaritate clientilor intrati in agentie. Desi lucram pe acelasi comision, toti, foamea are grade diferite in Romania si nu tine cont de apartenenta la o asociatie profesionala. Pacat! Se putea si altfel… (asteptam o dezbatere onesta a acestui subiect).

  1. S-a scris despre asta. Cristian a facut-o si aici si pe grupurile de pe facebook. Se mai poate scrie, pana se vad si rezultate:) dar sa nu uitam ca hotul neprins, negustor cinstit se numeste!

   1. am gasit articolul, am comentat (singurul)… un pic cam prea lung si “elaborat”… si mai trebuie multe articole pentru a trezi piata (sau a o opri din autocanibalismul pe care il practica)… dar, cum ne asternem asa dormim. Somn Usor!

 3. Pingback: Madalin Mancila |

Leave a Reply