Putin despre Leadership

Chiar daca subiectul de astazi are legatura cu turismul doar tangential si asta pentru ca nu trebuie sa uitam faptul ca desi este un domeniu extrem de placut, turismul reprezinta la urma urmei un business care trebuie administrat corect.

Asa cum cred ca v-ati obisnuit deja, incerc sa impartasesc cat mai mult cu voi din cursurile, seminarile sau conferintele la care am norocul sa particip. Consider ca cei care incearca sa tina informatia doar pentru ei dovedesc o reala slabiciune profesionala.

Anyway, subiectul de astazi este legat de Leadership iar punctele expuse  mai jos m-au ajutat sa privesc mult mai clar lucrurile care in prima faza par atat de simple si evidente.

Asadar, iata cateva instrumente vitale pentru lideri:

  1. Nu uitati sa multumiti. ( nu uitati ca subalternii sunt oameni, nu masini )
  2. Constientizati ca sunteti  intotdeauna pe scena. ( Oamenii observa totul la voi: cum vorbiti, ce glume faceti, gesturi, imbracaminte, etc.
  3. Fiti consecventi la implementarea proiectelor. ( lucrurile marunte pot avea actiune sinergica )
  4. Trebuie sa stiti sa faceti munca subalternilor vostri. ( daca esti lider democratic, incurajeaza dezbaterile si ideile noi )
  5. Nu trebuie sa castigati toate bataliile. (adopta ideile bune venite din partea subordonatilor si gandeste-te ca s-ar putea sa te mai si inseli uneori )
  6. Acorda imunitate noilor abordari. ( sprijiniti subordonatii mai creativi care doresc sa faca anumite modificari in sistem si care nu intrunesc asentimentul majoritatii )
  7. Combinati in mod util teoria cu practica, dorintele cu proiectele. ( nu lasati o idee buna nevalorificata, dar nu credeti ca toate ideile pot fi valorificate )
  8. A conduce inseamna a fi singur. Accepta asta. ( fiecare promocare iti reduce posibilitatea de a mai dezvolta relatii de prietenie la serviciu )
  9. Delegati si veti fi capabili sa realizati mult mai multe activitati in acelasi timp.

Iar in final va prezint 4 “legi” dupa care eu ma ghidez in fiecare zi:

Daca ai credinta ca vei reusi, chair vei reusi.

Cand crezi in capacitatea celorlalti de a face ceva in asa masura incat si ei incep sa creada ca pot face acel lucru, il vor face.

Daca ne asteptam ca oamenii sa dezamageasca, vor dezamagi.

Daca tratezi oamenii ca fiind “mici”, neimportanti, “mici” si neimportanti vor ramane.

Credit foto: unsplash.com

Tags : agentie de turismconsultant de turismconsultanta in turismmadalin mancilaspecialisti in turism
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

9 Comments

Leave a Response