Intro in Marketing 3.0

karim-manjra-07NDEeH3lR4-unsplash

Saptamana trecuta am avut o intalnire extrem de placuta si educativa cu o domnisoara care mi-a aratat putin cam cum sta treaba cu Marketingul 3.0. Evident ca acest meeting mi-a inspirat articolul de astazi astfel ca  iata o mica introducere in Marketingul 3.0, introducere cat se poate de clara si scurta 🙂

Pentru a ne prinde cum stau lucrurile in noua era a marketingului si anume aceea 3.0, iata care au fost precedentele trenduri pe care ne-am construit activitatea pana in acest moment:

Marketing 1.0 – PRODUSUL:
Marketingul 1.0 este concentrat pe caracteristicile produsului in general iar canalele de comunicare au la baza Marketingul Direct, TV, Radio si signalistica pentru brand awareness. De asemenea, lipseste cu desavarsire call to action-ul si asta pentru ca se apleaza foarte mult la numere de telefon sau doar la afisarea siteului, impiedicand astfel masurarea conversilor printr-o “cheie” dinamica. Nu in ultimul rand, relatia companie client incepe si se incheie odata cu vanzarea efectiva a produsului. Sistemele de CRM si client service nefiind specifice acestui tip de marketing.

Marketing 2.0 – CLIENTUL:
Marketingul 2.0 reprezinta deja o noua cultura dar si strategii de marketing menite sa treaca de la actiunea de pe produs direct la concentrarea asupra clientului. Din acest moment, marketerii nu mai privesc piata intru totul ( mass market ) ci se concentreaza pe targetarea individuala a clientilor, targetarea nevoilor specifice, preferintelor dar si a obiceiurilor de consum.

Marketing 3.0 – EMOTIILE/OAMENII
Oamenii din ziua de astazi doresc sa fie inspirati si creativi, isi doresc sa se bucure de viata si sa se conecteze cu oameni de acelasi profil cu ei, sa adopte in viata lor produse, servicii si branduri care au aceleasi valori sociale ca si ei.
Companiile care adopta Marketingul 3.0, creeaza produse, servicii, branduri si culturi  si inspira valori pentru targetul tinta.
Mai concret, brandurile nu se mai construiesc in jurul unor servicii sau produse, ci in jurul unor idealuri si stiluri de viata care sa aibe aceleasi valori cu cele ale target-ului tinta.

Acum, daca aceasta introducere v-a parut interesanta, promit sa revin cu cateva exemple de campanii ale unor branduri care creeaza trend-uri in piata.

Sa fim fericiti 🙂

Sursa foto: unsplash.com

Madalin Mancila

autor Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com
Tags: agent de turismagentie de turismmadalin mancilamarketing si comunicare in turismspecialisti in turism

Leave a Reply