De la eTravel Conference, partea 1

eTravel Conference oct 2013

Astazi, ora la care scriu articolul, a avut loc etravel conference, conferinta organizata de Evensys-ul lui Manafu. Personal, sunt un fan al conferintelor organizate de ei iar de la Marketing 360, de exemplu, nu lipsesc niciodata,  :).

Articolul de azi este primul dintr-o serie de minim 3 in care vom prezenta parti din prezentarile speakerilor dar si date importante din seminariile nisate pe marketing online, social media, hotel online distribution, mobile marketing, etc.

Revenind la prima parte prezentata acum, pot spune ca organizarea a fost relativ ok, oamenii si-au dat interesul sa iasa bine insa ceea ce nu mi-a placut a fost lipsa internetului, prize putine pt laptopuri, lipsa meselor sau desk-urilor ( am stat 2 ore cu laptopul pe genunchi ), la seminarii salile au fost impartite in 3 iar la cea cu Social Media inghesuiala m-a facut sa ma simt ca intr-un avion de tip ATR :). In rest, toate bune si focus pe continut.

Apropo de continut iata cum s-a dat startul la Etravel Conference.

Conferinta a inceput cu un panel moderat de Razvan Pascu la care au participat urmatorii vorbitori:

Philipp Brinkmann – Co-founder & CEO, Travelplanet24
Javier Garcia del Valle – Executive Vice President, Chief Executive Officer, Happy Tour
Lucian Boronea – General Manager, Accent Travel & Events
Marcin Pilarski – Managing Director for Eastern Europe Travelport GDS
Alin Burcea – Presedinte, Paralela 45
Dragos Anastasiu – Presedinte, Eurolines
Razvan Antoni – General Manager,Amadeus
Daniel Enescu – Partner,Daedalus Millward Brown
Remus Visan – Managing Director Paravion.ro

Pe scurt despre panel.

Acesta a inceput de la un studiu facut de Daedalus Millward Brown si care a fost contestat pe toate partile cam de toata lumea.

Iata cateva concluzii interesante ale studiului:

  • Persoanele care si-au petrecut vacanta in Romania, in ultimul an, sunt de 2 ori mai multe decat cele care si-au petrecut vacanta in strainatate;
  •  Dintre persoanele care au achizitionat servicii de turism direct de la furnizor: aproape o treime dintre cele care au facut asta pentru servicii din Romania, le-au achizitionat online; in timp ce in cazul celor care si-au petrecut vacanta in strainatate, una din 2 persoane care a achizitionat serviciile de turism direct de la furnizor, le-a achizitionat online;
  •  In cazul achizitiei serviciilor de la agentiile de turism:comportamentul este similar, cca. o treime dintre cele care au achizitionat servicii de la o agentie de turism, le-a achizitionat online;
  •  Cele mai multe persoane (55%) dintre cele care au fost in vacanta in ultimul an, au cautat comentarii facute de alte persoane despre servicii; 31% dintre acestea au citit ghiduri de turism online, inainte de a se decide unde merg; 30% au cautat sfaturi pe retelele sociale online; iar 28% dintre ele au cumparat cazarea online.
  •  In afara de pachetele complete de calatorie (49%), ofertele de tip city-break (35%) si cele de tip early booking (32%) au fost cumparate de cele mai multe persoane de la agentiile de turism online.

Nu cifrele de mai sus au fost contestate insa din pacate nu am intrat in posesia restului de continut.

Anyway, pentru mine panel-ul a fost extrem de amuzant pentru ca discutiile si abordarile au fost dintre cele mai diverse, amuzante dar si serioase…pe alocuri.

Sa-i luam pe rand pe invitatii prezenti:

Philipp Brinkmann – un tip foarte experimentat in business-ul online, a evitat sa intre in “problemele” pietei autohtone desi cred ca nu va avea de ales 🙂

Javier Garcia del Valle – mie imi place foarte mult cum vorbeste in public, foarte echilibrat si echidistant

Lucian Boronea – singurul reprezentant al turismului intern care are in spate o tehnologie ce ii permite sa se diferentieze. A abordat foarte profi discutiile legate de turismul intern.

Marcin Pilarski – nu prea si-a gasit locul in panel-ul asta, din pacate discutiile au dus in alta zona

Alin Burcea – a facut deliciul publicului, ca sa folosesc un cliseu. A fost citat intens pe twitter de catre bloggerii din sala.

Dragos Anastasiu – a adoptat discursul unui antreprenor de succes

Razvan Antoni – foarte pragmatic, foarte pragmatic, foarte pragmatic 🙂

Daniel Enescu – a prezentat studiul si a suportat toate criticile voalate sau mai putin voalate

Remus Visan – interventiile lui au facut referire doar la turismul online. A evitat polemicile si a ramas in zona lui de interes.

Cam atat pentru azi, insa va invit sa ramaneti focusati si pe urmatoarele parti ale serialului nostru etravel conference, pentru ca vorba aia’….nici nu stiti ce pierdeti 🙂

Madalin Mancila

autor Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com
Tags: eTravel Conferenceeveniment in turismmadalin mancilaspecialisti in turism

Leave a Reply