Cum va resimti turismul o noua criza ?

S-a creeat o noua isterie legata de criza in care se afla SUA, de pericolul ca acestia sa intre in incapacitate de plata si mai ales de repercursiunile pe care aceasta noua recesiune va afecta Romania.

Din punctul meu de vedere, criza se intoarce in ograda celor care au provocat-o si care o merita cu prisosinta iar dezavantajul nostru al romanilor este acela ca suntem prea mici intr-o lume atat de mare, ca aproape tot consumul nostru este importat, ca nu contam in export si astfel depindem de preturile si de politica celor de afara.

Ca sa intram in subiect, imi pun intrebarea: Cum va resimti turismul din Romania o noua criza ?

Sincer, aparitia unei noi crize in conditiile in care inca ne batem cu cea de acum 3 ani, va spulbera orice sansa de a ne echilibra in mai putin de 10-15 ani.

In acest moment, activitatea agentiilor de turism este inca foarte afectata de puterea de cumparare a romanilor iar solutia la care au apelat majoritatea jucatorilor a fost aceea a preturilor cat mai mici si implict a marginilor de profit cat mai aproape de zero. Chiar si asa, am asistat la disparitia multor agentii, mai mari sau mai mici care nu au putut tine pasul cu ceea ce se cere in acest moment, mai exact tarife mici si calitate superioara.

Stau si ma gandesc, in cazul unei noi crize economice, la ce solutii vor mai apela turoperatorii romani in conditiile in care puterea de cumparare va scadea si mai drastic? O intrebare la care in acest moment nu am un raspuns clar, insa ceea ce stiu este ca va urma o noua avalansa de falimente iar cei care vor supravietui vor fi doar cei care pana acum au reusit sa castige notorietate, cei care au reusit sa ofere calitate turistilor lor si mai ales cei care au reusit sa isi creeze o retea de clienti extrem de fidela.

In aceste conditii, sfatuiesc toti marketerii agentiilor de turism sa puna accent in activitatea lor pe cele de mai sus, daca nu au facut-o inca, pentru ca numai asa va mai exista o sansa de supravietuire, repet, in cazul unei noi crize economice.

In final, imi exprim speranta ca lucrurile vor merge totusi intr-o directie buna iar daca in final vom fi atinsi de recesiune, aceasta doar sa ne acroseze putin si sa nu ne ia in plin ca prima data.

Sursa foto: unsplash.com

Tags : agentie de turismmadalin mancila
Madalin Mancila

The author Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com

Leave a Response