Cine are nevoie de consultanta in cariera?

capturing-the-human-heart-TrhLCn1abMU-unsplash

Cine are nevoie de consultanta in cariera?

  •  O persoana cu experienta in turism, care isi doreste sa stie cum este pozitionata in piata.

Cine are dreptul sa ii ofere consultanta in cariera?

  •  O persoana care a lucrat in turism, cunoaste pasii unei posibile avansari, cunoaste piata, atat din “echipa” angajatilor cat si din echipa angajatorilor. Cineva care cunoaste lucrurile pozitive si negative ale pietei. Cum putem noi spune asta? Avem relatii client-furnizor cu cele mai importante agentii din piata, dar si cu agentii mici de succes. Avem zilnic interviuri si discutii cu agenti care ne impartasesc din experientele lor profesionale de tot felul. Fara sa incalcam vreodata relatia de confidentialitate intre noi si clienti sau intre noi si candidati, putem sa oferim sfaturi cuiva care nu este sigur ca se afla in pozitia optima in cariera. Exemplu concret: agent ticketing cu salariu bun, intr-o agentie corporate bine cotata, cauta sa isi schimbe locul de munca. Motivul: crestere salariala. Vizeaza chiar cateva agentii. Am putut sa ii spunem cu toata responsabilitatea ca ceea ce are in acel moment e mult mai bine decat ar putea obtine de la o alta agentie si mai mult de atat, in agentia vizata de ea, modul de lucru este total diferit decat ceea ce ea cunoaste si mai mult de atat, total incompatibil cu personalitatea ei.

Cine are nevoie de consultanta in cariera?

  •  O persoana la inceput de drum, student sau nu, care isi doreste o cariera in turism.

Cine are dreptul sa ii ofere consultanta in cariera?

  •  O persoana care a lucrat, pregatit si integrat in echipe persoane fara experienta. Cineva care, din nou, cunoaste piata si limitarile ei. Doua lucruri sunt clare: unu: agentiile de turism (de buna credinta) nu se inghesuie sa angajeze oameni fara experienta si, doi: 99% din cei aflati la inceput de drum nu stiu incotro sa o ia, sunt haotici, nu au viziune corecta si nici macar un plan de atac.

Cine are nevoie de consultanta in cariera?

  • O persoana cu experienta medie in turism, care are un loc de munca de care este multumit, dar care intampina probleme, de genul operational si nu are de la cine sa primeasca solutii.

Cine are dreptul sa ii ofere consultanta in cariera?

  • O persoana cu experienta in turism, care este obligata sa ramana in contact cu schimbarile din turism, pentru ca zilnic ajuta agentii si agenti in acest sens. (furnizori, destinatii, sisteme, ponturi pentru o vanzare mai buna)

Cine are nevoie de consultanta in cariera?

  •  O persoana cu experienta in turism, angajata intr-o agentie de turism, care isi doreste sa ramana in agentia respectiva, dar care isi doreste sa obtina mai mult: evolutie in cariera, dezvoltare profesionala, comunicare mai buna cu angajatorul pentru obtinerea de rezultate care sa o ajute personal, dar si activitatea agentiei careia in apartine.

Cine are dreptul sa ii ofere consultanta?

  •  O persoana cu experienta si cariera in turism, care a conceput un plan personal de dezvoltare si pe care l-a urmat cu succes. O persoana care poate comunica usor cu oamenii, poate empatiza si oferi solutii potrivite caracterului si temperamentului fiecarei persoane (cameleonic).

Trebuie sa fii extrem de sigur pe tine, pentru ca oferirea de consultanta in cariera, pentru oricare dintre categoriile de mai sus este o responsabilitate extrem de mare. Nu poti dezamagi, nu poti ramane fara rezultate, nu poti face asta de dragul banilor sau asteptand sa treaca timpul mai repede. Intrebi, asculti, gandesti, oferi solutii si verifici rezultatul.

Un prim pas pentru a obtine consultanta gratuita in cariera, specializata pe domeniul nostru, al turismului, este un concurs RTT– postul Concurs.

Credit foto: unsplash.com

Tags: cariera in turismOana Diaconu Tigauspecialisti in turism

Leave a Reply