4 Milioane pentru promovarea Romaniei Turistice

ben-white-gEKMstKfZ6w-unsplash

Cei de la paginademedia.ro ne semnaleaza startul unei noi campanii de promovare a Romaniei Turistice. Aceasta este coordonata de McCann  Erickson si beneficiaza de un buget de 3.810.000 EUR + TVA din care TV 3.510.000 EUR iar  presa scrisa aprox 300.000 EUR, fiind finantat din fonduri europene. Durata campaniei este de 15 luni si a fost lansata acum 10 zile, deci foarte proaspata. 🙂

Interesant imi pare conceptul campaniei care se numeste destul de sugestiv “Renasterea” si este bazata pe pe mesajul ” Aici simt ca renasc”. Este clar ca se merge foarte mult pe partea emotionala a targetului iar baietii de la McCann se pricep foooarte bine la asta.

Va invit sa vedeti mai jos Spotul TV in caz ca nu l-ati prins pana acum, mie imi place foarte mult si ma bucur in aceeasi masura de faptul ca in sfarsit suntem targetati si noi romanii, pentru ca nu-i asa, daca noi nu ne cunoastem tara si oportunitatile ei turistice nu putem avea pretentii de succes in afara granitelor.

Sa fim fericiti 🙂

Credit foto: unsplash.com

Madalin Mancila

autor Madalin Mancila

Always forward! Email: madalin@turismmarket.com
Tags: madalin mancilaRomaniaspecialisti in turism

16 Comentarii

 1. E dragut, dar la banii astia chiar ma asteptam la ceva foarte tare. Culorile alese pentru clip nu vibreaza, nu te fac sa mergi acolo, parca e ceva vechi, de epoca. Aveam asteptari mult mai mari de la o asa agentie.

 2. Campania aceasta este targetata doar pe Romania ? Am vazut si in anii trecuti bannere outdoor cu Explore Carpathian Garden si consider ca pentru turismul din Romania este mai important sa atragem turisti straini care sa ne descopere tara si sa cheltuiasca bani in Romania, nu sa dezvoltam turismul din Romania cu romani. Suma asta de 3 milioane pe media in Romania este mult prea mare insa tot e bine ca a existat un proiect finalizat care sa foloseasca bani din fonduri europene, insa e nevoie de ceva similar pentru promovare in Uniunea Europeana.

  1. De-acord cu punctul tau de vedere insa eu consider ca si aceste fonduri puteau fi folosite in alt mod pentru dezvoltarea turismului romanesc. Chiar daca spoturile ar fi difuzate inafara vizand turisti straini nu am avea servicii turistice de calitate. Cred pe aceasta directie ar trebui sa se concentreze fondurile.

 3. Desigur ne place să fie promovată ca destinație România. Nu e ușor să spui ceva în 30 secunde. De exemplu ”litoralul are plaje sălbatice nepopulate unde îți faci foc de tabără”…
  Ce cred că lipsește:
  – nu am văzut ”natura” din Grădina Carpaților;
  – nu am vazut destinațiile EDEN care sunt deja publice;
  – nu am văzut ”portul și tradițiile rurale”;
  – nu am văzut ”apele minerale”;
  – nu am văzut ”festivaluri”, ”Cerbul de aur”…;
  – nu am văzut statueta ”Gânditorul” șamd.

  Desigur prezența acestora creează conexiuni și promovare indirectă.

  1. Foarte posibil ca unele dintre cele enumerate de tine sa se regaseasca in urmatoarele comunicari ale campaniei. Repet, videoclipul de mai sus este numai unul, campania desfasurandu-se pe o perioada de 15 luni

 4. Pentru a nu se crea confuzie vreau sa clarific ceva: acest vidoclip nu este singurul din campania de promovare a Romaniei si in niciun caz nu costa 4 milioane de euro.

  Asa cum scrie in articol, campania de promovare se va desfasura pe parcursul a 15 luni de zile, perioada in care vor fi mai multe comunicari de genul acesta.

  Eu zic sa stati cu ochii pe McCann!

 5. E un lucru incredibil de bun ca s-a realizat aceasta promovare! In sfarsit, dupa mai mult de 5 ani de presiuni, proiecte, rugaminti, insistente catre autoritatile romane din turism. McCann e firma mare. 4 milioane costa realizare clipuri si sute de difuzari. Nu e nimic suspect aici. E foarte bine ca se face. Nu stiti cat de greu este! Numai lupta ca din cele 30 sec sa nu ocupe 20 pack-shotul cu regio a fost incredibila. Iar ideea ca mai bine faceam reclama in strainatate, e falsa. Avem 80% turisti romani. 20% sttaini. E mai ieftin sa.ti pastrezi clientii decat sa aduci altii noi. Daca nu ni.i pastram pe ai nostri, ni.i fura altii…. In timp ce strainii sunt foarte greu de adus. Germanii, britanicii si francezii au muulte destinatii in top listul lor inaintea Romaniei. Nu avem mare sau munte cu care sa.i uimim pe ei si ne.ar trebui 40 milioane euro, nu 4 pentru promotii. Iar cei care vor sa vina sunt blocati de regimul vizelor si sistemul de taxare din Ro. Asa incat e bine! Foarte bine! Sa nu criticam automat orice!

 6. Indiferent de conceptul campaniei publicitare si de cât costa, eficienta ei e conditionata de constatarea “de visu” a veridicitatii afirmatiilor continute de catre turistii care vor “pune botu’la ea”, ca doar banii lor sunt vizati, nu ? (… ca sa nu spun “targetati”- à-propos de “românu'” de mai sus care nu gaseste echivalent în lb româna pt acest cuvânt… ‘tui mama lui englezoaica). Scuzati amestecarea limbii culte cu cea vulgara dar, paradoxal, acest contrast evidentiaza mult mai acut mesajul intrinsec.
  Pe scurt, daca costul campaniei < decat ce intra la buget în urma ei, atunci ea si-a atins scopul, indiferent cât de stupid sau intelectual e continutul.
  R :=)

 7. …nu-i asa mai… Dragos (!) – pui de Dac ? (mesajul asta targeteaza targetatul, sperând sa nu mai targeteze nimic, niciodata) 😛
  R

 8. De ce nu sunt folosite si blogurile romanesti de travel in aceasta campanie?
  Nu credeti ca am informa mai bine zecile si sutele de mii de cititori care ne calca pragul lunar?

 9. Dacă nu avem promovare ne întrebăm de ce nu avem. Acum că o avem, toată lumea caută nod în papură. Eu sunt convins că cei de la McCann știu ce fac. Este totuși o agenție internațională, cu nenumărate premii în PR și Advertising. Zic să mai așteptăm 3-4 luni și abia apoi să începe să cerem rezultate și socoteală. E foarte bine că s-a derulat și sper să dezvolte cât mai frumos noul concept.

Leave a Reply