Vasilica Maria Margalina

Vasilica Maria Margalina

Primul meu contact cu turismul a fost in copilarie cand intram des in contact cu turistii care treceau prin micul sat al bunicilor mei din Apuseni, in drumul lor spre pestera Scarisoara.

In 2005 am inceput sa studiez Turismul la universitatea Rey Juan Carlos din Madrid. In timpul studiilor, in 2009, mi-am facut stagiul timp de 3 luni, intr-una din agentiile de turism din grupul Agencias de Viajes Carrefour. In perioada stagiului mi-am dezvoltat admiratia si respectul pentru meseria de agent de turism, dar mi-am dat seama ca nu acesta este viitorul meu profesional. In 2009 am facut parte din grupul care a reprezentat Universidad Rey Juan Carlos la ITSC (International Tourism Student Conference) din Breda, Olanda. La aceasta conferinta am prezentat lucrarea de investigatia, A 2.0 Travel Through Spanish Destinations. Aceasta investigatie mi-a atras interesul pentru mediul online si oportunitatile pe care acesta le ofera industriei turismului si am devenit un membru activ al comunitatii online pentru specialisti din industria turismului din Spania, Comunidad Hosteltur.

In 2010 am plecat la Bordeaux pentru a studia al doilea semestru al masterului de Global Management din programul EBP dintre Universidad Rey Juan Carlos si Bordeaux Management School. La cateva luni am primit un DM pe Twitter cu propunerea de a face parte din echipa grupului Socialtec. Asa ca m-am intors la Madrid si a inceput pentru mine o interesanta etapa cu participari in diferite proiecte din mediul online.

Cateva proiecte ale grupului Socialtec la care am participat:
•  Comunidad La Palma ca si community manager al comunitatii online, paginii de Facebook si contului de Twitter.
•  Experiencias Barcelona: activitatea mea principala fiind creare de continut si dinamizarea comunitatii online.
• Comunidad Invattur: comunitate online pentru specialistii de turism din Comunitat de Valencia, aici am realizat activitatii de audit a strategiei de dinamizare si promovare, suport tehnic pentru client, activitati de creare de continut si dinamizare a comunitatii.

In octombrie 2011, am inceput proiectul personal Evisionturism, in care, cu acordul lor, preiau stiri de pe portalul Hosteltur si in care doresc sa imi impartasesc si experienta mea in industria turismului din Spania.

Cred ca industria turismului din Romania este la inceput de drum si ca sunt multe de facut. Daca de acum, de la inceput, facem lucrurile bine, cu profesionalism si pasiune putem construi o industrie a turismului sanatoasa, care poate evita in viitor problemele pe care le au destinatii mature, precum Spania.

Arhiva articolelor Vasilicai o gasesti aici.

Tags : Vasilica Margalina
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response