Oana Diaconu Tigau

Oana Diaconu Tigau

Am 31 de ani si sunt norocoasa. Asta e clar. De indata ce am terminat ASE ul in 2002 am intrat intr-o echipa call center al unui furnizor B2C de hoteluri din Franta, QCNS. Am invatat sa fiu un excelent vanzator – si ma mandresc cu asta in continuare, mi-am cultivat spontaneitatea si agresivitatea calculata. Acolo am realizat ca nu e rau sa vrei sa fii mereu pe primul loc.
Spun ca sunt norocoasa, pentru ca atunci mi s-a dat o sansa, mie ca om, ca atitudine si ca ambitie. Am ajuns in 5 ani de la boboc la managerul a peste 100 de oameni, Am avut oportunitatea sa trec prin toate etapele si m-a ajutat sa fiu un bun manager.

Dupa epoca QCNS, in 2007, am pus bazele primului call center (si inca singurul?) din Romania dedicat agentiilor revanzatoare ale unui tur operator (Perfect Tour). A fost o onoare pentru mine sa o fac, sa angajez oameni proaspeti, asa cum am fost eu in 2002, sa le dau sansa care mi-a fost data mie. Am invatat ca inovatia si informatia inseamna 50% din succes. Dupa 2 ani, timp suficient ca acest proiect sa ajunga la maturitate, am preluat functia de Director de Vanzari al Perfect Tour si am descoperit reteaua de agentii din tara, marketingul, corporate-ul si alte aspecte ale activitatii unei agentii de turism cu influenta pe piata din Romania. Am lucrat cu oameni atat de bine pregatiti incat munca pentru ei este o pasiune, pentru ca pasiunea este usurinta.

Lucrul in aceste medii de turism mi-a aratat insa si punctele slabe ale unor organizatii. De unul dintre ele am profitat – lipsa de organizare, de timp si de strategie in recrutare. Astfel s-a nascut RTT Romania (Recrutare Turism si Training).

RTT ofera servicii de recrutare exclusiv pentru piata turistica. Asta inseamna ca suntem o alternativa profesionista in turism a portalurilor de joburi si CV-uri din Romania, menirea noastra este sa intelegem nevoia agentiei, sa o consiliem chiar daca cerintele ei nu sunt echivalente cu oferta pietei si sa oferim un produs final: angajatul care sa indeplineasca conditiile cerute, sa se adapteze mediului de lucru viitor, sa-l pregatim la capitolele in care nu exceleaza- la cererea angajatorului.

De la inceputurile sale, din 2009, RTT a derulat proiecte de recrutare pentru retele de agentii din Romania, pentru agentii mici de turism, pentru agentii tur operatoare. De curand am finalizat un contract cu un prim wholesaler international care a decis sa isi deschida centrul operational in Romania. Suntem convinsi ca acest proiect va deveni o buna carte de vizita pentru Romania, datorita faptului ca personalul selectionat este de buna calitate si serviciul a fost livrat la timp. Tara noastra a fost aleasa pentru derularea acestui proiect, în detrimentul altor tari, mult mai ieftine ca forta de munca (India, Filipine, China, Thailanda), iar RTT a fost aleasa ca firma de recrutare preferata, in detrimentul firmelor de recrutare renumite pe piata din Romania.

PS: ma laud si cu: Bogdan Ciurea un partener de viata si asociat indispensabil, Petra, fata mea si Kira un loial dog argentinian.

Arhiva articolelor Oanei o gasesti aici.

Tags : Oana Diaconu Tigaurecrutare turismRTT Romania
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response