O comoara a Frantei: Chateau de Versailles

ben-white-gEKMstKfZ6w-unsplash

Daca ai cateva zile libere si te gandesti unde ai putea sa evadezi si sa iti petreci cateva zile de relaxare , iti propun un city break la Paris. Parisul are farmecul sau in toate anotimpurile ! O data ajuns aici, iti recomand sa iti planifici bine timpul pentru a te bucura cat mai mult de frumoasele locuri de aici: muzee, parcuri, terase, cafenele si restaurante, Turnul Eiffel si multe altele!

Pentru a petrece o prima zi in Paris, eu as alege o vizita la cel mai celebru castel al Frantei, Chateau de Versailles (aflat la 20km Sud-Vest de Paris). Este o adevarata comoara a Frantei!

Castelul Versailles a fost construit de regele Louis XIV si a devenit capitala politica si sediu al curtii regale intre 1682-1715, apoi intre 1722 – 1789. In tot acest timp, Parisul a ramas capitala oficiala a Frantei, iar palatul regal a fost Palatul Luvru, desi guvernul era condus de la Versailles si acesta era privit ca si capitala reala a Frantei.

La Versailles se pot vizita Castelul Versailles, Micul Trianon, Marele Trianon si, nu in ultimul rand, gradinile de o rara frumusete.

Castelul Versailles si gradinile au fost construite intre 1663 si 1736 de catre Regele Louis XIV (“Regele Soare”). In acest castel cele mai impozante sali sunt: Sala Oglinzilor, saloanele de receptie si salile consacrate vietii publice a familiei regale.

Sala Oglinzilor are o importanta istorica deosebita deoarece aici s-a semnat, in 1919 Tratatul de Pace de la Trianon prin care se incheia in mod oficial Primul Razboi Mondial. Aceasta sala are o lungime de 75m si o inaltime de 12 m si este decorata cu cele mai mari oglinzi create in epoca respectiva.

Marele Trianon sau “Trianonul de marmura” cum mai este denumit, a fost construit in 1687 de catre  Regele Louis XIV, iar Micul Trianon a fost construit intre 1762 si 1769 de catre Louis XV.

Intregul ansamblu de la Versailles a fost inclus in Patrimoniul UNESCO in 1979.

Iti recomand sa vizitezi mai intai Castelul Versailles, apoi Micul si Marele Trianon. Pentru a ajunge la aceste doua locatii  poti lua mini-trenul sau poti sa te plimbi prin frumoasele gradini ale castelului. Ai nevoie de cateva ore pentru a te bucura de intreaga frumusete a gradinilor, a fantanilor arteziene si a atmosferei pe care o gasesti aici!

Castelul Versailles este incarcat de istorie si frumusete. Pentru mai multe detalii inainte de a incepe calatoria, poti consulta urmatorul video:

Credit foto: unsplash.com 

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: Carmina NitescuChateau de Versaillescity breakFrantaVersailles

2 Comentarii

  1. Pingback: Carmina Nitescu |

Leave a Reply