Dragos Pirnog

Dragos Pirnog

Asociat si Director de Productie la Explore Travel

Ma consider norocos sa lucrez intr-un domeniu atat de frumos precum turismul si sa pot spune ca mi-am transformat pasiunea in munca si invers.

Trebuie mereu sa-i multumesc mamei mele pentru ca mi-a deschis apetitul pentru calatorii. Fiind profesoara de geografie, mereu organiza excursii si tabere, la care am participat de la varsta de 5 ani.

Turismul si calatoriile m-au atras mai mult decat o cariera in avocatura si in ultimul an de facultate m-am inscris in paralel la cursurile INFMT pentru atestarea de agent si ghid de turism.

In vara anului 2000 am ales sa fac practica intr-o agentie de turism in locul unei calatorii de aproape o luna in Europa si in final m-am angajat la J’Info Tours. Aici am avut norocul sa gasesc o echipa de profesionisti de la care am invatat enorm si timp de 5 ani am lucrat in aproape toate departamentele din turism: vanzari, rezervari, contractari hoteliere, productie si business travel. Tot aici am inceput si cariera de ghid si o imensa sansa a facut ca sa incep cu o calatorie in Thailanda, care mi-a deschis si mai mult interesul pentru descoperirea de locuri noi si culturi diferite.

Dupa scoaterea vizelor Schengen pentru turistii romani, am pus umarul la organizarea primei serii de chartere din Romania spre Barcelona si am fost timp de 3 luni ghid de sejur pe Costa Brava . Am facut acest lucru si in urmatorii doi ani insa pentru perioade mai scurte, Barcelona devenind astfel orasul meu favorit, locul in care m-as muta in orice clipa si pe care il cunosc cred ca mai bine chiar decat cunosc Bucuresti-ul.

In anul 2006, din dorinta de a avea mai mult timp liber pentru familie si calatorii, am decis sa deschid o afacere proprie si am infiintat Explore Travel, agentie de turism in care sunt asociat si in care mi-am continuat activitatea in turism, incercand mereu sa inovez pe piata turistica din Romania. Tot in anul 2006 m-am casatorit si am acum o minunata familie in care responsabili cu voia buna si galagia sunt cei 2 baieti ai nostri: Felix si Iustin.

Calatoresc intens si petrec anual aproape 3 luni in afara Romaniei, combinand calatoriile alaturi de grupuri turistice cu cele alaturi de familie, sau calatoriile de inspectare a unor noi destinatii cu participarea la diverse targuri de turism internationale. Asia este continentul meu favorit, in care am ajuns de peste 10 ori si despre care mereu imi place sa povestesc cu mare placere.

In ultimii ani, am adaugat in planurile mele de calatorie putin mai multa sare si piper, reprezentate de adrenalina unor aventuri precum escaladarea Muntelui Kilimanjaro (The Roof of Africa), trekking in Nepal prin regiunea Anapurna sau iesirea din traseele clasice si cautarea de noi aventuri in Indochina .

Scriu despre impresiile de calatorie pe blogul agentiei Explore Travel si in scurt timp si pe blogul meu personal.

Arhiva articolelor lui Dragos o gasesti aici.

Tags : Dragos Pirnog
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response