Cel mai romantic oras din lume: Venetia

henrique-ferreira-RKsLQoSnuTc-unsplash

Venetia, orasul misterios, orasul celor mai tainice povesti de dragoste, te asteapta sa il vizitezi.

Se spune ca este cel mai frumos oras din lume. Herman Melville a spus in 1857: ” Prefer sa fiu in Venetia intr-o zi ploioasa decat in orice alta capitala intr-o zi frumoasa”. Prin aceste cuvinte el a surprins intreaga frumusete a Venetiei si a deschis curiozitatea tuturor pentru a o vizita.

Venetia este un labirint de stradute si canale, iar farmecul orasului este dat de nenumaratele “palazzi” ce se gasesc aici. Romantismul se afla peste tot, mai ales in pragul serii cand lumina stelelor si a lunii se reflecta in canalele linistite. O plimbare cu gondola atat in timpul zilei cat mai ales in timpul serii este cel mai frumos cadou ce poate fi oferit persoanei iubite.
Cand mergi in Venetia trebuie sa iti faci planul din timp, mai ales daca vrei sa ajungi aici in lunile mai-septembrie sau in perioada Carnavalului. Acestea sunt cele mai aglomerate perioade dar Venetia poate fi vizitata si in celelalte luni ale anului. Vei descoperi ca frumusetea acestui oras este diferita de la un sezon la altul.

Venetia este impartita in sase cartiere (numite “sestieri”), cate trei de fiecare parte a Canal Grande. Descoperirea Venetiei poate incepe cu o plimbare pe Canal Grande. Aceasta este principala artera acvatica si ea te va purta pana in centrul vechi al orasului. Poti alege sa faci aceasta plimbare cu un vaporetto sau cu una din romanticele gondole.

Dupa ce ai facut un tur pe apa, este timpul sa descoperi Venetia si printr-o plimbare pe inconfundabilele ei stradute. Poti incepe cu unele dintre pietele mai mici, cum ar fi Campo Santa Margherita sau Campo Santo Stefano, apoi poti merge in Piata San Marco, principalul punct de atractie al Venetiei. Napoleon a spus despre acest loc ca este “Cel mai frumos salon din Europa”. Vei gasi aici Basilica San Marco, Palatul Dogilor dar si numeroase alte cladiri istorice si cafenele ce intregesc imaginea idilica a Venetiei.
Basilica San Marco este o capodopera artistica si arhitecturala ce a adapostit timp de aproape 1000 de ani mormantul Sfantului Marcu si a fost capela particulara a conducatorilor Venetiei.

Palatul Dogilor (sau “Palazzo Ducale”) a fost resedinta conducatorilor Venetiei(a dogilor), a politiei secrete si a Curtii de Justitie si totodata si a mai multor institutii administrative, a inchisorilor municipale si a camerelor de tortura. Cladirea este considerata a fi una dintre cele mai frumoase constructii gotice din lume, exteriorul fiind compus dintr-un superb amestec de coloane, iar interiorul dintr-un labirint de camere frumos decorate.

In afara de aceste atractii, Venetia este plina de istorie: poti vizita galeriile de arta Accademia si Collezione Peggy Guggenheim, scolile Scuola Grande di San Rocco si Scuola di San Giorgio degli Schiavoni, Museo Civico Corer, Ca’ d’Oro, Ca’Rezzonico.

Venetia este vestita si pentru sticla de Murano ce se face aici. Murano este cea mai apropiata insula a Venetiei si aici se fabrica Sticla venetiana sau “sticla de murano” de aproximativ 1300 de ani. O data ajuns aici, vei putea alege mici suveniruri pentru cei de acasa.

Credit foto: unsplash.com

Carmina Nitescu

autor Carmina Nitescu

Fac consultanță de business, marketing, comunicare și social media pentru companiile de turism, sunt trainer, coach și organizator de evenimente tematice. Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com
Tags: Basilica San MarcoCarmina NitescuHerman MelvilleItaliaPalatul DogilorPiata San MarcoVenetia

1 Comentariu

  1. Pingback: Carmina Nitescu |

Leave a Reply