Turism Market Insider: Episodul 9 – Vienna Christmas Markets

A mai ramas putin din 2016 asa ca ultima editie a #TurismMarketInsider din acest an este una speciala (ne revedem in 9 ianuarie 2017 cu episodul urmator).

Zilele trecute am fost la Viena si am luat un interviu cu Nikolaus Graeser, reprezentant al Vienna Tourism Board. Am vorbit despre Pietele de Craciun ale Vienei, evenimente cu traditie care aduc milioane de turisti la fiecare final de an si despre importanta lor pentru turism.

In 2015 in Viena au fost amenajate 22 de Piete de Craciun si, pe perioada cat au avut loc acestea, in Viena au ajuns peste 8 milioane de turisti. Este o cifra importanta as spune eu, iar Nikolaus Graeser a spus ca se asteapta la o crestere  substantiala in acest an. Totodata, turistii veniti din Romania sunt si ei in crestere de la an la an si cu ocazia interviului alaturat Nikolaus a facut si o invitatie romanilor pentru a veni sa viziteze in numar si mai mare Viena pe perioada Sarbatorilor de iarna.

In interviul de mai jos discutam despre:

  • traditia Pietelor de Craciun din Viena si despre faptul ca aici se organizeaza inca din anii 1770 Piata de Craciun de la Freyung care astazi este cea mai veche Piata de Craciun a Vienei
  • cati turisti au vizitat Viena anul trecut in perioada Pietelor de Craciun si la ce crestere se asteapta anul acesta
  • care este diferenta in numarul de turisti pe perioada Pietelor de Craciun in comparatie cu alta perioada a anului
  • Top 3 Piete de Craciun si traditii de Sf. Nicolae

Interviul a fost filmat pe 5 decembrie de la unul din balcoanele cladirii Primariei din Viena (Rathaus), loc de unde Piata de Craciun din fata Primariei se vede extraordinar de frumos. Daca ajungi si tu la Viena, ai grija sa ajungi si aici! Aceasta este deschis pana in ianuarie 2017!

Turism Market Insider nu ar putea exista fara partenerii nostri carora le multumim pe aceasta cale: imagine si sunet – CalinStan.com si ClubulFoto.com. Pentru gazduirea acestui episod multumim Vienna.info si Austria.info.

Tags : Carmina Nitescucompanii de turismspecialisti in turismturism market insider
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response