Turism Market Insider: Episodul 16 – Echitatia ca turism de nisa (interviu Ionut Popescu – Potcoava)

Ideea turismului de nisa nu este atat de mult raspandita in Romania insa din ce in ce mai multe persoane incep sa calatoreasca in special pentru anumite activitati.

Astfel, “nisa” devine “diferentiatorul” in mintea celor care aleg un anumit loc pentru a-si petrece cateva zile de vacanta si, in consecinta, toate businessurile de turism care urmeaza o nisa si se vor tine de ea, se vor dezvolta frumos pe viitor.

In episodul de astazi al Turism Market Insider stam de vorba cu Ionut Popescu, proprietarul centrului de echitatie Potcoava​ despre echitatia ca si turism de nisa in Romania.

Centrul de echitatie si pensiunea Potcoava (am scris despre ei in detaliu aici) se afla la numai 120 km de Bucuresti, in comuna Runcu, Judetul Dambovita, in mijlocul muntilor Leaota intr-o zona cu un peisaj extraordinar de frumos.

Au deschis in decembrie 2015 insa ideea echitatie ca si turism de nisa i-a venit lui Ionut cu mai multi ani in urma,  mai exact in 2008. A durat ceva pana a gasit locatia cea mai potrivita pentru ceea ce urma sa fie centrul de echitatie Potcoava si pana a hotarat ce rasa de cai sa aduca aici – a cautat cai de munte potriviti atat pentru cei mai experimentati in ale echitatiei, cat si pentru cei care vor sa invete sa calareasca. A pus apoi lucrurile la punct, a construit si a lansat centrul de echitatie care astazi este in plina dezvoltare.

Asa cum bine spune Ionut, in Romania echitatia inca este la inceput si avem de parcurs un drum lung pana la a insufla dragostea pentru acest sport. Cu toate acestea, oamenii care ajung la Potcoava vin pentru cai: mai mult din curiozitate in acest moment, insa de zi ce trece tot mai multi vin pentru a incerca sa calareasca si sa descopere noi posibilitati pentru petrecerea timpului liber.

Chiar daca nisa pe care merge Potcoava este clar cea de echitatie, Ionut a luat in calcul dorintele clientilor lui si a dezvoltat mai multe lucruri la pensiune: un mic centru spa si un parc de aventura. Asa ca cei care vin aici se pot bucura fie de cai, fie de drumetiile in natura, fie de relaxare la spa, fie de activitati in aer liber sau de mancarea sanatoasa pe care o servesc aici.

Mai multe informatii despre Potcoava si despre provocarile turismului de nisa gasesti in interviul de mai jos – interviu care este cel mai “dinamic” de pana acum pentru ca am filmat in mijlocul cailor si unii dintre ei au fost foarte curiosi sa vada ce facem.

Turism Market Insider nu ar putea exista fara partenerii nostri carora le multumim pe aceasta cale: imagine si sunet – CalinStan.com si ClubulFoto.com; gazduire – Potcoava.

Tags : Carmina NitescuPotcoava Mountain HideawayRomaniaspecialisti in turismturism de nisaturism market insider
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response