Promovarea prin fotografie in turism. Workshop in Bucuresti, 25.11.2015

 

Se spune ca o “fotografie face cat 1000 de cuvinte” si asa este.

Cand este vorba de calatorii, noi, cei care lucram in domeniul turismului, folosim o multime de fotografii in comunicare.

Totodata, atunci cand ne dorim sa cunoastem o destinatie sau poate un hotel sau un restaurant dintr-o anumita zona, apelam tot la fotografii. Pana ajungi efectiv la fata locului, cea mai la indemana metoda pentru a afla cum este o destinatie, un hotel, un restaurant sau un obiectiv turistic este sa vizionam fotografii cu acestea. Iar cand ne intoarcem dintr-o destinatie, cel mai la indemana mod sa aratam celor de acasa cum am petrecut vacanta este… tot prin fotografii!

Si, bineinteles, asa cum noi, cei care lucram in domeniu, ne facem o imagine de ansamblu asupra unor servicii si a unor destinatii din fotografii, asa fac si clientii nostri. Acum este la indemana oricui sa gaseasca pe internet orice isi doreste, iar clientii nostri sunt uneori chiar mai bine informati decat noi atunci cand ii intereseaza cu adevarat ceva.

Intrebarea care se pune mai departe este 

Ce fotografii folosim in comunicare?

Pentru ca folosirea fotografiilor este un subiect destul de dezbatut in turism, Turism Market iti aduce in atentie urmatorul workshop pe care il organizeaza pe 25 noiembrie in Bucuresti, eveniment ce are tema “Promovarea prin fotografie in turism“.

Evenimentul este unul de informare asupra unor lucruri esentiale in ceea ce inseamna folosirea fotografiilor in promovarea unor destinatii sau servicii turistice si de restaurant si isi propune sa raspunda la urmatoarele intrebari:

 • ce fel de fotografii putem folosi in comunicare (NU, fotografiile pe care le “gasim pe net” NU sunt gratuite si nu le putem folosi oricum. Fotografiile acelea sunt realizate de catre oameni care au investit atat in pregatirea lor cat si in aparatura pe care o folosesc si in timpul petrecut la destinatie pentru a obtine acele fotografii pe care le gasim noi pe internet)
 • de ce sa apelezi la serviciile unui fotograf profesionist pentru a prezenta serviciile tale intr-un mod unic, diferit de ce fac celelalte companii de acelasi fel cu tine
 • de ce sa sa achizitionezi fotografii de pe siteuri de Stock (precum ShutterStock, Fotolia, Dreamstime) si cand poti face asta
 • care sunt normele legale legate de utilizarea unor fotografii realizate de un fotograf dar si cele cumparate de pe siteuri de Stock

Motive pentru a veni la eveniment:

 • Afli de ce este bine sa folosesti numai fotografii cumparate sau realizate special pentru compania ta de catre un fotograf profesionist si la ce riscuri te expui daca folosesti fotografii luate de pe net fara licenta
 • Afli cand este nevoie sa apelezi la un fotograf profesionistcand poti apela mai degraba la siteuri de Stock si cand este mai avantajos (financiar) sa apelezi la una sau la cealalta varianta
 • Afli ce impact are fata de clientii tai imaginea pe care ti-o creezi folosind fotografii profesionale si cum te pot ajuta fotografiile in atragerea de noi clienti sau in a vinde un serviciu superior
 • Explorezi noi oportunitati – daca pana acum nu ai folosit fotografii profesionale (fie realizate la cererea ta de un fotograf profesionist, fie cumparate de pe siteuri specializate) ai ocazia sa schimbi acest lucru si sa functionezi legal
 • In cadrul workshopului avem 3 studii de caz concrete:  trei reprezentanti ai unor companii de turism si din domenii conexe turismului vin sa ne spuna despre experienta lor cu fotografii realizate special pentru companiile lor si despre impactul pe care l-au avut acestea asupra clientilor lor
 • Live Q&A – vei putea pune intrebari directe speakerilor evenimentului
 • Networking – te vei afla intr-un mediu de business de turism alaturi de alti colegi din industrie

Cui se adreseaza evenimentul:

Evenimentul  se adreseaza companiilor de turism precum unitati de cazare, restaurante, cafenele, agentii de turism si administratii locale sau companii care se ocupa cu promovarea unor zone turistice.

Evenimentul se adreseaza atat celor care au folosit fotografii realizate special pentru compania lor de catre fotografi profesionisti sau fotografii de Stock, pana in prezent, dar si celor care inca nu cunosc prea multe detalii legate de folosirea fotografiilor in promovarea companiei de turism pe care o reprezinta si care doresc sa afle mai multe despre acest lucru.

Speakerii evenimentului:

Calin StanCalin StanFotograf profesionist si Fondator ClubulFoto.com

Cu un background de peste 10 ani in fotografie si promovare online, Calin a dezvoltat cel mai mare site dedicat fotografilor din Romania – ClubulFoto.com, iar de cativa ani, pe langa firma de software pe care o conduce, documenteaza calatoriile sale prin fotografie si cuvinte pe TravelLife.ro.

In portofoliul sau vei gasi o multime de tipuri de fotografie pe care le realizeaza:

 • fotografie de calatorie, peisaj si turistica pentru agentii de turism, reviste, tur-operatori, companii aeriene etc
 • fotografie culinara (food & drinks) pentru restaurante, hoteluri, baruri, unitati de alimentatie, magazine, firme de catering
 • fotografie documentara, evenimente ( ex. Ravasitul Oilor – Bran)  , reportaje si alte proiecte speciale
 • fotografie comerciala, de produs pentru magazine si producatori
 • fotografie de eveniment (corporate), fotografii in cadrul evenimentelor organizate de companii (conferinte, lansari de produse, etc). De exemplu, ultimele doua evenimente Turism Market (aici si aici)

La evenimentul din 25 noiembrie Calin va vorbi despre:

 • ce inseamna sa apelezi la un fotograf profesionist atat pentru a prezenta serviciile companiei cat si pentru a atrage clienti mai multi prin intermediul fotografiilor pe care le publici in mod constant pe site, pe blog, in cataloage, brosuri si flyere, pe retelele de socializare (Facebook, Instagram)
 • cand poti apela la fotografiile achizitionate de pe siteuri specializate si in ce conditii
 • de ce este bine sa folosesti numai fotografii din cele 2 categorii mentionate mai sus (realizate de un fotograf profesionist sau cumparate de pe siteuri specializate) pentru a fi in legalitate
 • va aduce exemple practice din turism (fotografie de destinatie, fotografie pentru unitati de cazare, restaurante si agentii de turism, fotografii food & drinks)

Studii de caz

– o unitate de cazare, o agentie de turism, un restaurant –

Pe 25 noiembrie avem 3 studii de caz, 3 companii de turism si din domenii conexe care vin sa ne vorbeasca despre cum i-au ajutat pe ei fotografia in promovarea serviciilor si in atragerea de noi clienti:

Oana-1Oana Toma – Marketing Manager Hadar Chalet – Leisure, Corporate and Events

Hadar Chalet a ales de la inceput sa investeasca in imagini de calitate atat pentru a pune proprietatea in cea mai buna lumina dar si pentru a transmite o atmosfera si un stil de viata cu care sa se identifice potentialii oaspeti. Rezultatele nu au intarziat sa apara.

Oana va povesti despre cum a reusit Hadar Chalet sa se faca cunoscuta pe piata din Romania si cum a atras si atrage in continuare clienti care vin si le spun “stiu cum este atmosfera la voi din fotografiile pe care le promovati”.

Luiza Dimitriou - Tramp TravelLuiza Dimitriou – Marketing Manager agentia de turism Tramp Travel
Luiza este Marketing Manager al agentiei de turism Tramp Travel, agentie touroperatoare prezenta in Romania de 11 ani.  Tramp Travel International este o afacere de familie si, pe langa agentia de turism detine si Hotelul Akti Musson din Paralia, Grecia. De-a lungul timpului a apelat la fotografi profesionisti pentru a pune in valoare atat hotelul din Paralia cat si Grecia ca si destinatie turistica.
Luiza va vorbi din experienta ei despre utilizarea fotografiilor special realizate pentru promovarea hotelului si a serviciilor agentiei.
.
Maria Barbusi - Aristocats BistroMaria Barbusi – Antreprenor in domeniul ospitalitatii
Acum 6 ani Maria lua decizia de a-si incepe o afacere in domeniul “ospitalitatii”. A pornit 2 afaceri, initial la Rm Valcea, o ceainarie, apoi s-a mutat la Bucuresti pentru a deschide Aristocats Bistro. A oferit consultanta in domeniul restaurantelor si a invatat pas cu pas ce implica o astfel de afacere. Calitatatea, cel mai important “atribut” al serviciilor trebuie sa se regaseasca in toate aspectele acestui business. Iar calitatea comunicarii, prin imagine si text a capatat o importanta din ce in ce mai mare, influentand considerabil alegerile si preferintele consumatorilor.
La evenimentul din 25 noiembrie Maria va vorbi despre cum a atras din ce in ce mai multi clienti folosind anumite imagini in promovare.

Programul evenimentului este urmatorul:

18:30-19:00 inscrierea participantilor + welcome coffe + networking
19:00-19:10 Introducerea speakerilor evenimentului
19:10-20:10 Calin Stan – Promovarea prin fotografie in turism
20:10-20:30 coffee break + networking
20:30-21:00 Studii de caz: Oana Toma – Hadar Chalet, Luiza Dimitriou – Tramp Travel, Maria Barbusi
21:00-21:30 concluzii finale + networking

Detaliile evenimentului sunt urmatoarele:

Data: 25 noiembrie 2015
Interval orar: 18:30 – 21:30
Locatia: Hotel Europa Royale Bucharest 4*, Str. Franceza nr.60, etaj 1, Sector 3, Bucuresti

Investitia ta in acest eveniment este urmatoarea si difera in functie de data la care te inscrii si daca vii singur sau insotit de catre un coleg(a) din aceeasi companie.

Inscrie-te si plateste taxa de participare anticipat, pana pe 20.11.2015:

50 lei/persoana
100 lei/2 persoane din aceeasi companie

Incepand cu data de 21.11.2015 si pana pe 25.11.2015 inclusiv:

80 lei/persoana
160 lei/2 persoane din aceeasi companie

Nota: Persoanele inscrise pana pe 20.11.2015  dar care aleg sa achite taxa de participare dupa aceasta data sau la fata locului in ziua evenimentului vor achita taxa mai mare, valabila incepand cu 21.11.2015.

Ce este inclus?

 • accesul la eveniment si la dezbaterile din cadrul acestuia
 • posibilitatea de a interactiona cu speakerii invitati si de a pune intrebari
 • coffee break
 • networking

Numar minim de participanti: 30 persoane

Numar maxim de participanti: 50 persoane

Oferta este valabila in limita locurilor disponibile iar confirmarea inscrieri se face pe e-mail dupa efectuarea platii.

Pentru a te inscrie la eveniment completeaza formularul urmator cu urmatoarele date: nume, telefon, email, numar de persoane. Vei primi un email cu un link de confirmare pe care te rugam sa dai click pentru a confirma inscrierea.

buton ma inscriu
Dupa ce te inscrii completand formularul vei primi pe e-mail toate detaliile de PLATA (numar de cont, modalitati de plata) iar confirmarea ferma a locului (locurilor) o vei primi dupa confirmarea platii.

Important: numarul de telefon si adresa de email vor fi folosite numai in comunicarea informatiilor despre acest eveniment si a evenimentelor viitoare. Aceste date nu vor fi facute publice in niciun fel, fiind proprietatea organizatorilor.

Daca ai intrebari sau nelamuriri iti stau la dispozitie. Gasesti datele mele de contact mai jos.

Parteneri ai evenimentului: Hotel Europa Royale Bucharest si de ClubulFoto.com.

Tags : Calin StanCarmina Nitescueveniment turism marketspecialisti in turism
Carmina Nitescu

The author Carmina Nitescu

Ofer servicii de marketing și comunicare pentru companiile de turism, sunt trainer și organizator de evenimente tematice.

Tel: 004 0745 310 811 | Email: carmina@turismmarket.com

Leave a Response